search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:28
MENU CLOSE

Η μνήμη του Αλέξη θα τιμηθεί αν η 6η Δεκεμβρίου γίνει “Ημέρα κατά της Βίας” λέει η μητέρα του, στην Ελλη Στάη

05.12.2009 14:14
Η μνήμη του Αλέξη θα τιμηθεί αν η 6η Δεκεμβρίου γίνει "Ημέρα κατά της Βίας" λέει η μητέρα του, στην Ελλη Στάη - Media

Στην Ελλη Στάη και στον δικτυακό κόμβο www.ellispoint.gr μίλησε η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. Ηταν μια συζήτηση με την γνωστή δημοσιογράφο, που επανέρχεται μέσω του  δικτυακού κόμβου που έχει δημιουργήσει, στην οποία ξεχωρίζει η πρόταση της προς την Πολιτεία η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί ως  «Ημέρα κατά της βίας» ή ως «Ημέρα για τα Δικαιώματα των νέων», μια πρόταση που θα μπορούσε να αποτρέψει την ταύτιση της επετείου με τις βιαιότητες. Ακόμη η Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε για, ότι την βαραίνει σε σχέση με τον Αλέξη,

Στην Ελλη Στάη και στον δικτυακό κόμβο www.ellispoint.gr μίλησε η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. Ηταν μια συζήτηση με την γνωστή δημοσιογράφο, που επανέρχεται μέσω του  δικτυακού κόμβου που έχει δημιουργήσει, στην οποία ξεχωρίζει η πρόταση της προς την Πολιτεία η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί ως  «Ημέρα κατά της βίας» ή ως «Ημέρα για τα Δικαιώματα των νέων», μια πρόταση που θα μπορούσε να αποτρέψει την ταύτιση της επετείου με τις βιαιότητες. Ακόμη η Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε για, ότι την βαραίνει σε σχέση με τον Αλέξη, για την βία που μπορεί να ξεσπάσει με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην μνήμη του και την αντίθεση της στην πολιτική εκμετάλλευση του θανάτου, αλλά και την επικείμενη δίκη των αστυνομικών, την μεταφορά της από «χωρίο εις χωρίο», την επιθυμία να αποδοθεί δικαιοσύνη και την δυσφορία της για τα σχόλια του συνήγορου υπεράσπισης του αστυνομικού περί «αποκλίνουσας συμπεριφοράς» του Αλέξη.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η συνέντευξη της Ελλης Στάη έχει αναρτηθεί στο www.ellipoint.gr σήμερα (5/12) και ολόκληρη έχει ως εξής:

Η μητέρα του Αλέξη μιλάει στην Ελλη:

“Του έμαθα να μη φοβάται…”

  • «Αν είχε φοβηθεί το δολοφόνο του, τώρα θα ζούσε», λέει η κυρία Τζίνα Τσαλικιάν.

Μπαίνω στο  κατάστημά της στην οδό Βουκουρεστίου, με αμηχανία, για να τη συναντήσω. Ήθελα  από πέρυσι να τη δω από κοντά, αλλά το ένστικτό μου έλεγε ότι πρέπει να είναι μεταγενέστερος ο χρόνος της συνάντησης.

Την βλέπω, είναι  γλυκειά, εγκάρδια, μια ήρεμη επαγγελματίας στο χώρο της δουλειάς της. Αν δεν ξέρεις τι έγινε πέρυσι αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, δεν θα καταλάβεις ότι αυτή η γυναίκα κουβαλάει μέσα της όλο τον πόνο της απόλυτης απώλειας, που είναι ο χαμός του παιδιού σου, αλλά και όλο το φορτίο των βίαιων γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Με βαραίνει ότι  του έμαθα να μη φοβάται τίποτα στη ζωή» – μου λέει- και καταλαβαίνω  αμέσως… Αν φοβόταν , ίσως να μην  είχε ορθώσει την εφηβική του  αντίδραση στο γνωστό σε όλους μας «βαρβαρισμό» κάποιων οργάνων της τάξης…

«Αν είχε φοβηθεί  το δολοφόνο του, τώρα θα ζούσε» λέει  η κα. Τζίνα Τσαλικιάν. «Αυτό το βάρος  κουβαλάω, τον έμαθα να μην φοβάται…».

Τη νιώθω, αισθάνομαι άβολα, δεν είμαι η δημοσιογράφος  κι’ εκείνη η επιχειρηματίας. Είμαι η μάνα και είναι η μάνα. Το ίδιο βάρος θα ένιωθα και εγώ…

«Είμαι μια  γυναίκα που πάλεψα και δούλεψα  πολύ. Αυτό μάθαινα και στα παιδιά μου. Ο Αλέξης ερχόταν εδώ και  με βοηθούσε – δούλευε μαζί μου  – ήταν ένα καλό, καλοαναθρεμμένο παιδί- όχι αυτά που λένε βουτυρόπαιδα – ένα παιδί με ανατροφή καλή , που του την έδωσα εγώ».

«Και η δίκη; Τι θα γίνει με τη δίκη που θα ξύσει πληγές;» τη ρωτάω…

Αντιδρά πολύ, με αξιοπρέπεια μεν, αλλά πολύ. Την χτυπάει βαθειά το γεγονός ότι θα ακουστεί ξανά από τα χείλη του γνωστού δικηγόρου η φράση «το παιδί με την αποκλίνουσα συμπεριφορά». Όπως την πειράζει βαθειά ότι περιφέρεται η   δίκη από χωρίου εις χωρίον. Θέλει μια δίκη για το δολοφόνο του παιδιού της. «Θέλω να ξέρω ότι το παιδί μου δεν έφυγε, όπως ένα σκυλί που το πάτησε ένα αυτοκίνητο και το άφησε στην άκρη του δρόμου».

Θέλει ακόμη  να μην γίνει καμία εκμετάλλευση πολιτική στην επέτειο του ενός χρόνου από το χαμό του Αλέξη και τα βίαια γεγονότα που σάρωσαν την  Ελλάδα.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης  – μου λέει – ζήτησε η μνήμη του Αλέξη να μην σφραγιστεί φέτος με βία. Θα ήθελα, η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί από την πολιτεία ως,            «ημέρα κατά της βίας»ή ως «ημέρα των δικαιωμάτων των νέων». Αυτή θα ήταν και  η καλύτερη τιμή για τη μνήμη του  παιδιού μου».

Θα ήταν και μια λογική  πρόταση – λέω εγώ – στον Υπoυργό Δημόσιας Τάξης (με τον οποίο μίλησα αφού είδα την Τζίνα Τσαλικιάν) ώστε οι νέοι που ξεχύθηκαν πέρυσι στους δρόμους και το ίδιο θέλουν να κάνουν και φέτος, να μην «καπελωθούν» από βίαιες αυθαιρεσίες άλλων, είτε αυτοί είναι αστυνομικοί, είτε είναι πολίτες.

Πριν φύγω από  το μαγαζί της οδού Βουκουρεστίου, είμαι εγώ αυτή που δακρύζω όταν μου δείχνει τη φωτογραφία που έχει εκεί του Αλέξη, και είμαι εγώ αυτή που αισθάνομαι την ανάγκη, να την κρατήσω σφιχτά στην αγκαλιά μου, πριν φύγω. Η μαμά του Αλέξη  αντέχει , γιατί ξέρει ότι θα πρέπει να το αντέξει, μέχρι το τέλος της ζωής της.

Έλλη Στάη

ΠΗΓΗ: www.ellipoint.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:28