search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:25
MENU CLOSE

Η απάντηση Γάλλου σκιτσογράφου για τη διαμάχη αναφορικά με το μπουρκίνι (Photo)

22.08.2016 07:24
28-10-2015 - Media

Η μία μετά την άλλη διάφορες πόλεις στη Γαλλία απαγορεύουν την χρήση του μπουρκίνι – του μαγιό που χρησιμοποιούν όσες μουσουλμάνες της χώρας το επιθυμούν- χαρακτηρίζοντάς το ως τρόπο «υποδούλωσης» των γυναικών

Ακόμα και ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμάνουελ Βάλς δήλωσε πως η χρήση του κυριολεκτικά, ολόσωμου μαγιό από όσες μουσουλμάνες το επιθυμούν «δεν είναι συμβατή με τις αρχές της Γαλλικής Δημοκρατίας» και πως η χρήση του προωθεί την «υποδούλωση των γυναικών».

Η αρχή έγινε με τις Κάννες οι οποίες ελέγχουν τις γυναίκες που φορούν μπουρκίνι και με την  Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) και το Συλλογικό Όργανο κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF) θεωρούν ότι η απαγόρευση του μπουρκίνι συνιστά διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Την δικιά του οπτική στο θέμα έδωσε ο γνωστός Γάλλος σκιτσογράφος «Nawak», κατά κόσμον Πιέρ Μαρσέτι, μέσα από τη δημοσίευση ένας σκίστου του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Στο σκίτσο παρουσιάζει ένα μουσουλμάνο και έναν κοσμικό άντρα να δείχνουν με το δάχτυλό τους μια ημίγυμνη γυναίκα στο κέντρο της γελοιογραφίας. Και οι δυο λένε στη γυναίκα «θα ντύνεσαι με αυτόν τον τρόπο και με κανέναν άλλον» με την γυναίκα απλά να αναρωτιέται «και η δικιά μου γνώμη στο θέμα [δεν μετράει];»

«Υπερβολικά ντυμένες ή όχι αρκετά… η «ελεύθερη επιλογή» των γυναικών συχνά γίνεται από τους άντρες» αναφέρει στην ανάρτησή του ο γελοιογράφος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:25