search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Αυστραλία: Δράστης μαχαίρωσε θανάσιμα Βρετανίδα φωνάζωντας «Αλλάχ Ακμπάρ»

24.08.2016 05:59
Αυστραλία: Δράστης μαχαίρωσε θανάσιμα Βρετανίδα φωνάζωντας «Αλλάχ Ακμπάρ» - Media

Σύμφωνα με αναφορές, ένας Γάλλος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί με μαχαίρι σε μια 21χρονη Βρετανίδα μπροστά σε 30 ανθρώπους  σε ξενώνα στην βορειοανατολική Αυστραλία.

Ο 29χρονος  δράστης επανέλαβε την φράση όταν συνελήφθη από την αστυνομία του Κούινσλαντ που «βρήκαν μια τρομερή σκηνή» στον ξενώνα Home Hill, περίπου 100χλμ. νότια του Τάουνσβιλ, την νύχτα της Τρίτης.

Ο Steve Gollschewski, αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας, δήλωσε πως τα σχόλια του δράστη «μπορούν να ερμηνευτούν ότι έχουν εξτρεμιστική φύση» και οι επιθεωρητές δουλεύουν με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας για να βρεθούν τα κίνητρα του.

Οι επιθεωρητές θα λάβουν επίσης υπόψη αν θέματα «ψυχικής υγείας ή χρήσης ναρκωτικών» ήταν ένας παράγοντας στην επίθεση μαζί με οποιαδήποτε «ένδειξη εξτρεμιστικής κλίσης η ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο Gollschewski σε μια συνέντευξη τύπου στο Μπρίσμπεϊν.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την φυλή ή την θρησκεία, έχει να κάνει με ατομική εγκληματική συμπεριφορά».

Από την επίθεση είναι κρίσιμα τραυματισμένος ένα 30χρονος Βρετανός.

Ένας ντόπιος, 47 ετών, που επαινέβει τραυματίστηκε χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του και ένας σκύλος που ήταν στον ξενώνα τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο Γάλλος δράστης είναι σε νοσοκομείο του Τάουνσβιλ, καθώς τραυματίστηκε. Βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση.

Δεν κρατήθηκε κάτω από τους ομοσπονδιακούς αντιτρομοκρατικούς νόμους αλλά από πολιτειακούς ποινικούς νόμους με τους επιθεωρητές να λαμβάνουν υπόψη κατηγορίες για ανθρωποκτονία και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ο άντρας βρισκόταν στην Αυστραλία με μια προσωρινή βίζα από τον Μάρτιο και από ότι φαίνεται δεν είχε «τοπικές διασυνδέσεις», σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο της αστυνομίας. Δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον επίτροπο της αστυνομίας Ray Rohweder «υπήρχαν περίπου 30 άτομα που είδαν το περιστατικό».

Η αστυνομία συνέλαβε τον γαλλικής εθνικότητας δράστη στο σημείο της επίθεσης και έχουν στην κατοχή τους το μαχαίρι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33