search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:50
MENU CLOSE

Καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας στο Δήμο Αθήνας

06.12.2009 00:02
Καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας στο Δήμο Αθήνας - Media

Καταχρηστική για το τριήμερο Σάββατο έως Δευτέρα κρίθηκε τελικά από τη δικαιοσύνη η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Αθηνών οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Καταχρηστική για το τριήμερο Σάββατο έως Δευτέρα κρίθηκε τελικά από τη δικαιοσύνη η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Αθηνών οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Το αίτημα είχε καταθέσει ο Δήμαρχος, Ν. Κακλαμάνης, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.

Ο Δήμαρχος Αθηνών κ Νικ Κακλαμάνης σε σχετική δήλωση του τονίζει ότι «η  πόλη της Αθήνας εξ αιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με επιστολή του Αττικάρχη, υποστρατήγου κ. Σερέτη, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους ασφάλειας της πόλης εξαιτίας των διαδηλώσεων που θα λάβουν χώρα από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου».

«Κατόπιν τούτου ως Δήμαρχος, δεν μπορώ να μείνω απαθής θέτοντας σε κίνδυνο την πόλη μου, τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών μου.  Εζήτησα από την Δικαιοσύνη για λόγους ασφάλειας της πόλης να κηρύξει την απεργία για το συγκεκριμένο τριήμερο καταχρηστική, χωρίς να πάψω να υποστηρίζω ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, κάτι που θα πράξω και τη Δευτέρα σε συνάντηση που θα έχω με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, για την απόφαση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, να μην ανταποκριθούν στο αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων  στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ο Υπουργός επικοινώνησε με εκπροσώπους των εργαζομένων  και τους κατέστησε σαφή την επείγουσα ανάγκη για να προχωρήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων  από το κέντρο της Αθήνας, όπου, σύμφωνα με έγγραφο που έχει σταλεί από την ΕΛΑΣ, μπορεί να αποτελέσουν πηγή κινδύνου για τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Μετά όμως από την τελική άρνηση των εργαζομένων, ο Υπουργός ζήτησε από τον Δήμαρχο Αθηναίων «να κινήσει επειγόντως κάθε νόμιμη διαδικασία, ώστε να ανασταλεί η απεργία και να αντιμετωπιστεί εντός της ημέρας  το πρόβλημα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:49