search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:02
MENU CLOSE

Γερμανία: Με 80 λεπτά την ώρα θα πληρώνονται οι πρόσφυγες

24.08.2016 09:31
Στους 60.107 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα    - Media

 

Με ωρομίσθιο μικρότερο από ένα ευρώ θα αμείβονται οι πρόσφυγες που θα εργάζονται στη Γερμανία, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα l’ express.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια 100.000 θέσεις εργασίας και θα πληρώνονται με 80 λεπτά την ώρα. Ο στόχος πέρα από τον προφανή, είναι όπως αναφέρει η εφημερίδα, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση καθώς ταυτόχρονα οι πρόσφυγες θα μαθαίνουν τη γλώσσα και την εργασιακή κουλτούρα της χώρας.

Ήδη, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, στη Γερμανία υπάρχουν τέτοιες εργασιακές συνθήκες που αφορούν τους μακροπρόθεσμα ανέργους, αλλά η αμοιβή είναι 1 ευρώ και 5 λεπτά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν πρόκειται για μισθό, αλλά ούτε για πραγματική δουλειά. Οι πρόσφυγες θα διαμένουν δωρεάν στα κέντρα υποδοχής και θα εργάζονται στις συγκεκριμένες δομές σε υπηρεσίες καθαριότητας, στους χώρους εστίασης και «δεν θα εργάζονται σε κανονικό ωράριο, ούτε θα είναι θέσεις εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες» είπε ο πρόεδρος της ένωσης των δήμων της Γερμανίας Heute-Bluhm.

«Αυτές οι εργασίες σχεδιάστηκαν για τους μακροχρόνια ανέργους που χρειάζεται να φιλοξενούνται σε οργανωμένες δομές και δεν είναι για πρόσφυγες» είπε το μέλος των Πρασίνων Brigitte Pothmer.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2011 που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, το 20% των Γερμανών πληρώνεται έως και 40% λιγότερο από το ελάχιστο ωρομίσθιο που ισχύει στη Γαλλία και το 40% έχει μισθό λιγότερο από 1.000 το μήνα.

Το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Εργασίας της Γερμανίας ανέφερε ότι περίπου 7,5 εκατομμύρια Γερμανοί έχουν συμβόλαια ημιαπασχόλησης και αμείβονται με 450 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εργασίας στη Γερμανία κάποιοι στη χώρα εργάζονται για να ποινικοποιήσουν την πραγματική εργασία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52