search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:46
MENU CLOSE

Στήριξη Βερολίνου στην Άγκυρα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

24.08.2016 13:15
Βολές Γερμανού αξιωματούχου κατά Τουρκίας για «απαράδεκτη» κατασκοπεία - Media

 

Την στήριξη της στην Τουρκία για την στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία εξέφρασε η Γερμανία μεσα από του υπουργείο Εξωτερικών.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αφού υπογράμμισε το γεγονός ότι η τουρκική επιχείρηση που στρέφεται κατά του Ισλαμικού κράτος “συνάδει προς τους στόχους και τις προθέσεις του συνασπισμού κατά του ΙΚ”, ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας δήλωσε πως “σέβεται” την απόφαση της Άγκυρας να πολεμήσει εναντίον των κουρδικών οργανώσεων στη Συρία, οι οποίες είναι εντούτοις σύμμαχες των Δυτικών στη συριακή σύγκρουση.

“Η Τουρκία, δικαίως ή αδίκως, θεωρεί πως υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα, από την τουρκική πλευρά, στο PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), το οποίο θεωρούμε κι εμείς τρομοκρατική οργάνωση, και τουλάχιστον ένα μέρος των Κούρδων της συριακής πλευράς. Το σεβόμαστε και θεωρούμε πως είναι θεμιτό δικαίωμα της Τουρκίας να δρά εναντίον αυτών των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Υποστηρίζουμε την Τουρκία στο σημείο αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σέφερ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:46