search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11
MENU CLOSE

Σκωτία: Η αστυνομία επιτρέπει το χιτζάμπ ως μέρος της στολής

25.08.2016 05:12
Σκωτία: Η αστυνομία επιτρέπει το χιτζάμπ ως μέρος της στολής - Media

Μπορεί στη Γαλλία να μαίνεται η διαμάχη σε ότι αφορά τη χρήση του μπουρκίνι, ωστόσο στην άλλη πλευρά την Μάγχης η αστυνομία της Σκωτίας προχωρά σε μια σημαντική κίνηση.

Η Μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε πως το χιτζάμπ, πέπλο με το οποίο ορισμένες μουσουλμάνες  επιλέγουν να καλύψουν τα μαλλιά και τον λαιμό τους- μπορεί να γίνει μέρος της στολής των δυνάμεων ασφαλείας εφόσον μια γυναίκα που υπηρετεί στην αστυνομία το επιθυμεί.

«Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε γυναίκες από τις μουσουλμανικές κοινότητες, οι οποίες ενδεχομένως πριν απέκλειαν την αστυνομία ως χώρο εργασίας, να ενταχθούν στο αστυνομικό σώμα» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μέχρι την ανακοίνωση του μέτρου αυτού όσες μουσουλμάνες υπηρετούσαν στην αστυνομία της Σκωτίας και επιθυμούσαν να φέρουν το χιτζάμπ έπρεπε να λάβουν σχετική άδεια από ανώτερο αξιωματικό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:08