search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:51
MENU CLOSE

Στις «Κορυφές» του OTE HISTORY ο καθηγητής Θεοδόσιος Τάσιος

25.08.2016 10:04
Στις «Κορυφές» του OTE HISTORY ο καθηγητής  Θεοδόσιος Τάσιος  - Media

Ο σπουδαίος Έλληνας καθηγητής, πολιτικός μηχανικός και πολυγραφότατος αρθρογράφος και συγγραφέας, Θεοδόσιος Τάσιος, συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Κορυφές», την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 22.00.

 

Ο σπουδαίος Έλληνας καθηγητής, πολιτικός μηχανικός και πολυγραφότατος αρθρογράφος και συγγραφέας, Θεοδόσιος Τάσιος, συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Κορυφές», την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 22.00.

Ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Τεχνολογίας, «χτίζει» γέφυρες ανάμεσα στη συγγραφή, τη διδασκαλία και τη δημιουργία μεγάλων έργων, εξηγεί τις ομοιότητες της δημιουργικότητας σε διαφορετικά πεδία και αναφέρεται στην αρχαία ελληνική τεχνολογία. 

Ο Θεοδόσιος Τάσιος γεννήθηκε στην Καστοριά και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και στο Παρίσι. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο (Ιταλία), αλλά και επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει 430 επιστημονικές εργασίες και 50 βιβλία σε διάφορες γλώσσες, ενώ το 2013 του απενεμήθη το International Award of Merit In Structural engineering από τη διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών στη Ζυρίχη.

Οι «Κορυφές» είναι η νέα εκπομπή του ΟΤΕ HISTORY, παραγωγής OTE TV, όπου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί, σε μία σειρά συνεντεύξεων ελεύθερης θεματολογίας, με κορυφαίους στο αντικείμενό τους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε Β’ προβολή το Σάββατο στις 19.00. Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν τις «Κορυφές» και μέσω κινητού, tablet ή laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.   

 

Περισσότερα για τον Θεοδόσιο Π. Τάσιο

Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος είναι Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο (Ιταλία). Είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χρημάτισε Πρόεδρος διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων, Εμπειρογνώμων του συστήματος Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής φιλοσοφικής Εταιρείας καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Έχει δημοσιεύσει 430 επιστημονικές εργασίες και βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Το 2013 του απενεμήθη το International Award of Merit I Structural engineering από τη διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών στη Ζυρίχη.

Είναι επίτιμο Μέλος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Επιτροπής Βραβείων American Concrete Institute και το 1986 του απενεμήθη το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων.

Είναι επίσης εταίρος του Θεάτρου Τέχνης (Κουν).      

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03