search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40
MENU CLOSE

Γιατί πήραν διαζύγιο οι εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα της Τουρκίας

25.08.2016 10:09
Σαμπάχ: Τούρκος πραξικοπηματίας βρίσκεται στην Κύπρο - Media

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αναφορικά σε μεγάλη μερίδα στρατιωτών που μετείχαν στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πριν από λίγες μέρες διαπιστώθηκε πως περίπου 300 στρατιώτες που μετείχαν στο πραξικοπήματος στην Τουρκία είχαν χωρίσει τις συζύγους στους λίγες εβδομάδες πριν την 15η Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, οι 300 στρατιώτες ακολούθησαν έναν φετβά (ισλαμικό διάγγελμα) του Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με τον οποίο τα μέλη του δικτύου Γκιουλέν που συμμετείχαν στο πραξικόπημα έπρεπε να χωρίσουν.

Ο λόγος ήταν πολύ απλός: σε περίπτωση αποτυχίας του πραξικοπήματος, αν κάποιος από αυτούς συλλαμβάνονταν και καταδικάζονταν για εσχάτη προδοσία – κατηγορία που πράγματι αντιμετωπίζουν οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία- τότε δεν θα έχαναν συνολικά την περιουσία τους καθότι αυτή θα ήταν στην κατοχή της «πρώην» συζύγου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:37