search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:56
MENU CLOSE

Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο

25.08.2016 10:10
Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο - Media

 

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. Κρίμα». Αυτό τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέροντας στην ενυπόγραφη δήλωσή του και την τέως ιδιότητά του ως εισαγγελέα.

Λαφαζάνης: Είναι λογικό να υπερασπίζονται τον άνθρωπο τους

«Είναι λογικό, αυτονόητο και αναμενόμενο η Κομισιόν, να στηρίζει τον Ανδρέα Γεωργίου», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί ο Α. Γεωργίου ήταν το στέλεχος του ΔΝΤ και ο δικός της άνθρωπος, που «φυτεύτηκε» από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, «με συναίνεση και της ΝΔ, στην ΕΛΣΤΑΤ, μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την τρόικα και όχι τα εύλογα και νόμιμα ελληνικά συμφέροντα».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ακόμη πως ο ίδιος είχε καταγγείλει (και καταψηφίσει στη Βουλή) την τοποθέτηση Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ «αποδοκιμάζοντας το οξύμωρο της τοποθέτησης ενός υψηλόβαθμου στελέχους του ΔΝΤ ως επικεφαλής του νευραλγικού στατιστικού χώρου, με συνέπεια να εισπράξω την χλεύη από κοινού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

«Ο Ανδρέας Γεωργίου», συνεχίζει το στέλεχος της ΛΑΕ, «εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στην ΕΛΣΤΑΤ, προσέφερε στο ”πιάτο” την Ελλάδα στη γερμανική ΕΕ και στο ΔΝΤ ως εξιλαστήριο θύμα και μνημονιακό πειραματόζωο στους σχεδιασμούς τους για τη γενικότερη κοινωνική εργασιακή κατεδάφιση της Ευρώπης».

Ο κ. Λαφαζάνης καταλογίζει τέλος ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή και τονίζει ότι είναι «τεράστιες και οι ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδέχθηκε στην πράξη και συνεχίζει να πορεύεται στη στατιστική βάση δεδομένων που διαμόρφωσε ως απόλυτος άρχων ο Ανδρέας Γεωργίου και η οποία υποθήκευσε και συνεχίζει να υποθηκεύει τη χώρα, προσφέροντας διάτρητα άλλοθι στις εθελόδουλες κυβερνήσεις να συνεχίζουν τη μνημονιακή λεηλασία του τόπου».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:55