search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:34
MENU CLOSE

Ινδία: Περπάτησε 10 χλμ. με την κόρη του κουβαλώντας την νεκρή γυναίκα του στον ώμο (Video)

25.08.2016 10:44
Ινδία: Περπάτησε 10 χλμ. με την κόρη του κουβαλώντας την νεκρή γυναίκα του στον ώμο (Video)  - Media

Σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ινδίας, στην περιφέρεια Kalahndi της πολιτείας Ορίσα, ένας άντρας περπάτησε 10 χιλιόμετρα κουβαλώντας την νεκρή γυναίκα του στον ώμο του, ενώ δίπλα του περπατούσε η 12χρονη κόρη του. Δεν είχε κάποιο όχημα για να μεταφέρει την γυναίκα του από το κυβερνητικό νοσοκομείο, που βρισκόταν 60 χιλιόμετρα από το χωριό του.

H γυναίκα του 42χρονου Dana Majhi, Amang Dei, πέθανε από φυματίωση σε νοσοκομείο του Kalahndi την Τρίτη το βράδυ.

«Είπα στις αρχές του νοσοκομείου ότι είμαι φτωχός και ότι δεν μπορώ να διαθέσω λεφτά για ένα όχημα. Συνέχισα να τους ζητώ ένα όχημα αλλά μου είπα ότι δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν», δήλωσε ο κ. Majhi σε ένα τηλεοπτικό συνεργείο που τον βρήκε να περπατά με την γυναίκα του στον ώμο.

Τυλίγοντας την σωρό της γυναίκας του σε ένα κομμάτι ύφασμα, ξεκίνησε με τα πόδια  προς το χωριό του, ενώ δίπλα του, μαζί του, περπατούσε η 12χρονη κόρη του.

Στην πολιτεία αυτή, όπου η ιατρική βοήθεια δεν είναι έυκολα διαθέσιμη, η κυβέρνηση ξεκίνησε το πρόγραμμα «Mahaparayana» τον Φεβρουάριο, προσφέροντας την μεταφορά των σωρών από δημόσια νοσοκομεία δωρεάν.

Με βάση αυτό το πρόγραμμα, δόθηκαν οχήματα σε 37 δημόσια νοσοκομεία για την μεταφορά των νεκρών.

Κανένα από αυτά τα οχήματα δεν ήταν διαθέσιμο όταν ο κ. Majhi χρειαζόταν την υπηρεσία.

Η τηλεοπτική ομάδα, σύμφωνα με αναφορές κάλεσε έναν ανώτερο αξιοματούχο και κανόνισε να έρθει ένα ασθενοφόρο για την υπόλοιπη διαδρομή προς το χωριό του κ. Majhi.

O Kalikesh Singh Deo, μέλος της βουλής και του πολιτειακού πολιτικού κόμματος Biju Janata Dal της Ορίσα, έγραψε στο twitter: «Έχω ήδη ζητήσει από τον τοπικό υπουργό να επιβεβαιώσει το συμβάν και να λάβει την απαραίτητη δράση».

Ο ταμείας της περιφέρειας Kalahndi, Brunda D δήλωσε: «Μόλις μάθαμε για το περιστατικό, κανονίσαμε για ένα ασθενοφόρο». Δήλωσε επίσης πως έδωσε εντολή στην διοίκηση να βοηθήσει την οικογένεια με την κηδεία μέσω ενός άλλου κυβερνητικού προγράμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:33