search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:11
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος για προσφυγικό: 845 εκατ. στην Ελλάδα – Προσφυγή κατά των χωρών που δεν εφαρμόζουν μετεγκατάσταση

25.08.2016 13:17
Στο Παγκράτι ψήφισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος - Media
 
Το ποσό των 845 εκατ. ευρώ δίδεται στην Ελλάδα, ως χρηματοδοτική στήριξη για το προσφυγικό, δήλωσε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.
 
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, «επιπλέον των κονδυλίων ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ που διατίθενται στην Ελλάδα για τα εθνικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020, έχουν διατεθεί ακόμη 345 εκατ. ευρώ περίπου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης».
 
Ο επίτροπος σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, υπογράμμισε ότι «αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο από την πρώτη σύσταση της Επιτροπής που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016, χρειάζεται, να γίνουν περισσότερα».
 
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των κρατών-μελών που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.
 
Συγκεκριμένα στην απάντησή του προς τον κ. Ανδρουλάκη σημείωσε ότι «απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες» από τα κράτη-μέλη τονίζοντας πως «η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα των Συνθηκών, μπορεί να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την κίνηση διαδικασιών επί παραβάσει». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09