12/12/2019 18:56:49

«Δικαίωση. Μας έκλεισε τα σπίτια»! - Τι λένε για την προφυλάκιση του 77χρονου οι συγγενείς της 5χρονης

«Δικαίωση. Μας έκλεισε τα σπίτια»! - Τι λένε για την προφυλάκιση του 77χρονου οι συγγενείς της 5χρονης - Media

 

«Έχουμε τραβήξει πάρα πολλά σαν οικογένεια. Μας έχει κλείσει τα σπίτια μας» δήλωσε η νονά της 5χρονης, μετά την απόφαση προφυλάκισης του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου για το ναυτικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα.

«Σε πρώτο στάδιο είμαστε ικανοποιημένοι. Ο πρώτος υπαίτιος έπρεπε να είναι στη φυλακή. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη και τις ικανότητες των δικηγόρων, ιδιαιτέρως του κ. Κούγια, ώστε να βγάλει όλο το κουβάρι στη επιφάνεια, για το καλό των ψυχών που χάσαμε», τόνισε για την απόφαση του δικαστηρίου ο θείος του 5χρονου κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του 77χρονου, τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη», επικαλούμενος το γεγονός πως ενώ θεωρεί πως ήταν θέμα λεπτών να σωθούν οι άνθρωποι που ήταν στη θάλασσα, αντ' αυτού δεν έγινε καμία κίνηση. «Γι' αυτό και μας έχει πιάσει αγανάκτηση και νευρικότητα και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια. Έγινε το κακό που έγινε και δεν βοήθησαν. Αυτό είναι το πιο εγκληματικό και το πιο απάνθρωπο πράγμα».

Με τη σειρά της η νονά της 5χρονης, τόνισε πως ήταν αναμενόμενη η απόφαση και πως έγινε μια αρχή. «Έχουμε τραβήξει πάρα πολλά σαν οικογένεια. Μας έχει κλείσει τα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να γελάσουμε, να βρούμε την ησυχία μας». «Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει και θα πιάσει αυτούς που πρέπει».

Σε ερώτηση για τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, η οποία μέσα σε λίγες ώρες έχασε και τον άντρα και το παιδί της, η νονά της 5χρονης, αποκάλυψε πως «χτες την έπιασε πάλι κρίση πανικού, μετά τα εννιάμερα, ήρθε το ΕΚΑΒ και της έδωσε ηρεμιστικά. Η κακομοίρα είναι πολύ χάλια». Συνεχίζοντας σχολίασε: «Με έχει πειράξει, το ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι και να σωθούν οι οικογένειες. Μπορούσαν να πετάξουν ένα σωσίβιο. Αλλά δεν έκαναν τίποτα. Ούτε προσπάθεια καν».

Ο δικηγόρος της οικογένειας χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως «αυτονόητη» ενώ σχολίασε πως ικανοποίησε τους συγγενείς. Σε αυτή την απόφαση σχολίασε, ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός πως οι υπαίτιοι, μετά το δυστύχημα φυγαδεύτηκαν από το σημείο της τραγωδίας. «Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ορθώς την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, για το γεγονός πως διέφυγε από το χώρο του δυστυχήματος, όταν την ίδια στιγμή κινδύνευαν ναυαγοί τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν σώσει».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.