search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:21
MENU CLOSE

Τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από νέα επίθεση σε αστυνομικό κτήριο στην Τουρκία (Photos-Video)

26.08.2016 05:20
Τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από νέα επίθεση σε αστυνομικό κτήριο στην Τουρκία (Photos-Video) - Media

 

Μια νέα επίθεση σε κτίριο της αστυνομίας  στην νοτιά Τουρκία στην πόλη Τσιζρέ, σκορπά ξανά τον τρόμο στην Τουρκία. Η επίθεση κατέστρεψε το αρχηγείο της μονάδας της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό στην περιοχή, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε απόσταση 50 μέτρων από το κτίριο της αστυνομίας, κοντά σε σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το Anadolu,ενώ στο σημείο εχουν σπεύσει 12 ασθενοφόρα και 2 ελικόπτερα.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 11 νεκρούς ενώ ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ δήλωσε πως από την έκρηξη υπάρχουν περισσότεροι από 70 τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επίθεση για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, έγινε δύο ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία, στόχος της οποίας είναι ταυτόχρονα να πλήξει τους κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν συχνά στόχο των επιθέσεων που πραγματοποιεί το ΡΚΚ, μετά την κατάρρευση το 2015 της εκεχειρίας, στις οποίες δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το ΡΚΚ έχει αυξήσει τις επιθέσεις του τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου

 

 

 

Κουρτουλμούς: Το ΙΚ και οι Κούρδοι μαχητές θέλουν να πλήξουν την χώρα

Σε αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς σχολίασε την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Τσιζρέ λέγοντας πως το Ισλαμικό Κράτος, οι Κούρδοι αντάρτες και οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας επιτίθενται στην Τουρκία προσπαθώντας να επωφεληθούν από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορά της και την ασφάλειά της, προσέθεσε επίσης ο Κουρτουλμούς στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50