search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:10
MENU CLOSE

Πολιτική θύελλα για τις τηλεοπτικές άδειες

26.08.2016 05:29
Der Standard για άδειες: Τεχνικά εφικτός τετραπλάσιος αριθμός - Media

 

Σε έντονη πολιτική κόντρα εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτίθενται στην κυβέρνηση για τη διαδικασία. Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για σχέδιο ελέγχου των ΜΜΕ και τονίζει ότι «δεν αναγνωρίζει, δεν νομιμοποιεί και δεν αποδέχεται το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης, χτίζοντας “γέφυρες διαπλοκής” με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες. Ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης». Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην κυβέρνηση για το διαγωνισμό ανφέροντας ότι η λογική του “όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια”, χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η  η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής. Τέλος αναφέρει ότι εντύπωση προκαλεί η σιωπή των κ. Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου

Γεννηματά: Πρόβα τζενεράλε για την αριστερή διαπλοκή

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με δήλωση της  χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό  πρόβα τζενεράλε για την “αριστερή διαπλοκή” σήμερα. H χώρα κλυδωνίζεται και αυτοί “παίζουν” τον παπά», σχολίασε με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εκπτώσεις στη δημοκρατία δεν ανεχόμαστε. O καθεστωτισμός τους δεν θα περάσει», συνέχισε  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Στόχος το ξαναμοίρασμα της πίτας

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «καθημερινά αποκαλύπτεται ότι βασικός στόχος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα σε παλιά και νέα “τζάκια” και η δημιουργία ενός πιο φιλικού τηλεοπτικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση, όπως ακριβώς έκαναν κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Γι’ αυτό τσακώνονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για το ποιοι επιχειρηματίες θα ελέγχουν το τηλεοπτικό πεδίο και ποιον εκ των δύο – αναλόγως – θα ευνοούν», συνεχίζει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ποτάμις: Από διαπλοκή σε διαπλοκή

Ο Στ.Θεοδωράκης από το Ποτάμι επισημαίνει ότι “στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε από μια κακή περίοδο, στην οποία υπήρξαν ομολογουμένως πολλά προβλήματα, σε μια απολυταρχική περίοδο. Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο”.

Η απάντηση του υπουργού Επικρατείας

Με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος». Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι η δημοπρασία θα γίνει «σε εφαρμογή, των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος. Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ».

 

Πηγή: tovima.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58