search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:04
MENU CLOSE

«Καμία αλλαγή στον Πήγασο»

16.06.2011 06:23
«Καμία αλλαγή στον Πήγασο» - Media

γράφει ο Τυπικός

Με επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών ο Πήγασος ενημερώνει ότι η εκδοτική δραστηριότητα της εταιρείας παραμένει η ίδια και δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή παρά τα όσα… έντονα διαλαλούσε  στην αρχή της εβδομάδας ο Φώτης Μπόμπολας.

γράφει ο Τυπικός

Με επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών ο Πήγασος ενημερώνει ότι η εκδοτική δραστηριότητα της εταιρείας παραμένει η ίδια και δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή παρά τα όσα… έντονα διαλαλούσε  στην αρχή της εβδομάδας ο Φώτης Μπόμπολας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι: «Σε απάντηση της από 14 Ιουνίου 2011 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντιστοίχως η “ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” (εφεξής ως “Εταιρία”) ανακοινώνει, ότι ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στην εκδοτική δραστηριότητα των θυγατρικών εταιριών της (“ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.”, “ΗΜΕΡΗΣΙΑ Α.Ε.Ε.” και “SPORT PLUS A.E.”) και σε κάθε περίπτωση λήψης αποφάσεως από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας που επιφέρει αλλαγές στη διάρθρωση του Ομίλου και στις δραστηριότητες αυτού, θα ενημερώσει ως οφείλει άμεσα το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές».

Απειλή, εκβιασμός ή οριστική απόφαση της οικογένειας Μπόμπολα να αποχωρήσει συνολικά ή εν μέρει από τα ΜΜΕ; Πάντως στην πρόσφατη συνάντηση του με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο Φώτης Μπόμπολας έδειξε να επιμένει στο πρόγραμμα περικοπών – «εξυγίανσης», όπως το ονομάζει – τονίζοντας ότι «αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα τα κλείσω». Το ερώτημα λοιπόν θα βρει την απάντηση τις αμέσως επόμενες ημέρες ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον ο χώρος των ΜΜΕ αλλάζει δραματικά.

Πολλοί βέβαια εκτιμούν ότι σε μια δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία ο Γιώργος Μπόμπολας δεν θα θελήσει τελικά να κατεβάσει ρολά στο συγκρότημα εκτιμώντας ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό (βλέπε στήριξη ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου) αλλά και τεράστιες επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας που ήδη δεν περνά και την καλύτερη φάση της από πλευράς ρευστότητας.

Σε κάθε περίπτωση λένε οι γνωρίζοντες ούτε ο Φώτης Μπόμπολας θα ήθελε να μπει μπροστά σε μια μάχη χαρακωμάτων με τους εργαζομένους διευκολύνοντας έτσι άλλα συγκροτήματα τα οποία με κατάλληλους ελιγμούς μένουν έξω από την σύγκρουση. Όσοι ξέρουν καλά τον Γιώργο Μπόμπολα βάζουν στοίχημα ότι όσο είναι εκεί δεν θα θελήσει να αφήσει τις εξελίξεις να δημιουργήσουν τετελεσμένα τα οποία μετά από 30 χρόνια εκδοτικής παρουσίας να τον αναγκάσουν να γυρίσει μόνο στις εργολαβικές δραστηριότητες.

Ακόμη και ο Φώτης Μπόμπολας παρά τους όποιους κακούς χειρισμούς (η απουσία ικανού διευθυντή που να έχει επαφή με τους εργαζομένους συντελεί σε αυτό) δεν επιθυμεί την αποχώρηση του από τα ΜΜΕ αφού είναι από εκείνους που δηλώνουν ότι «η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για επέκταση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:04