search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:04
MENU CLOSE

Οι πρώτοι Ολυμπιονίκες στο ΟΤΕ HISTORY

26.08.2016 12:37
 
Το αφιέρωμα του ΟΤΕ HISTORY στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 21.00 με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους Πρώτους Ολυμπιονίκες.
 
Τα οστά του αρχαιότερου γνωστού αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων, που έζησε το 500 π.Χ., ανακαλύφθηκαν το 1959 στον Τάραντα της νότιας Ιταλίας. Μέσω γραφικών συστημάτων και δραματικής αναπαράστασης, το ντοκιμαντέρ «δίνει πνοή» στον σκελετό και αποκαλύπτει τα μυστικά του αρχαίου αθλητισμού.
 
Σε τρία μέρη ολοκληρώνεται το ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής, Αρχαία Ελλάδα: Το λίκνο του πολιτισμού, την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη βράδυ στις 21.00.
 
Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα: από την άνθηση της δημοκρατίας στην πόλη-κράτος των Αθηνών, τον χρυσό αιώνα του Περικλή μέχρι την εκστρατεία των Αθηναίων στην Σικελία στο πλαίσιο του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη λήξη του πολέμου με την παράδοση των Αθηνών και τον θάνατο του Σωκράτη.
 
Επίσης:
 
•Το ντοκιμαντέρ Κέντρισμα Γης (Παρασκευή 26/08, 21.00), εστιάζει στον Μιχάλη Αργυράκη από το Ηράκλειο Κρήτης, ιδρυτή του Αργυράκειου Πολεμικού Εθνολογικού Μουσείου, που είναι αφιερωμένο στους γονείς του και σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
•Το ντοκιμαντέρ Αδερφέ, πού πας; Η ανταλλαγή (Σάββατο 27/08, 21.00) αφηγείται το ανθρώπινο δράμα πριν και μετά την ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών το 1923.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03