search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:05
MENU CLOSE

Η Φινλανδία «πειραματίζεται» με το βασικό εισόδημα

26.08.2016 14:41
Πρώτος θάνατος από τον νέο κορονοϊό στη Φινλανδία - Media
 
Άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα, η Φινλανδία, ετοιμάζεται να εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης βασικού εισοδήματος στους πολίτες της, με στόχο να προστατεύσει τα δημόσια οικονομικά της και να αυξήσει την απασχόληση.
 
Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας -γνωστό ως Kela- από το 2017 θα χορηγείται σε 2.000 τυχαία επιλεγμένους πολίτες που λαμβάνουν προνοιακή βοήθεια το αφορολόγητο ποσό των 560 ευρώ το μήνα.
 
Το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι «ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα πείραμα με το βασικό εισόδημα, ώστε να δούμε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεταρρυθμιστικό εργαλεία για την κοινωνική ασφάλιση και κυρίως για τη μείωση των “παγίδων” για την αγορά εργασίας».
 
Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα που θα λαμβάνει το βασικό εισόδημα θα συγκρίνεται με μια ομάδα ελέγχου, ενώ το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι «το πείραμα σημαίνει ότι, σε αυτή τη φάση, το βασικό εισόδημα δεν θα δίνεται σε όλο τον πληθυσμό».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:05