search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:24
MENU CLOSE

Θρήνος και σπαραγμός στις κηδείες των θυμάτων του φονικού σεισμού στην Ιταλία (Photos)

27.08.2016 13:46
Θρήνος και σπαραγμός στις κηδείες των θυμάτων του φονικού σεισμού στην Ιταλία (Photos) - Media

 

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κηδείες των θυμάτων του φονικού σεισμού που έπληξε την Ιταλία τα ξημερώματα της Τέταρτης.Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε σε  ένα γυμναστήριο στο ‘Ασκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των Απεννίνων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων.

Ανάμεσα στα 35 φέρετρα της Αρκουάτα και της Πέσκαρα ντελ Τρόντο, που περιβάλλονται από συγγενείς, συχνά τραυματίες και οι ίδιοι, το μικρό φέρετρο της εννιάχρονης Τζούλια, το σώμα της οποίας προστάτευσε την αδελφή της Τζιόρτζια, πέντε ετών, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια.

“Συγγνώμη αν ήρθαμε πολύ αργά (…) αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σε βγάλουμε από κει. Όταν θα γυρίσω στο σπίτι μου στη Λ΄Άκουιλα θα ξέρω ότι ένας άγγελος με κοιτάζει από τον ουρανό”, γράφει ένας διασώστης σε ένα χαρτί κολλημένο με σελοτέιπ πάνω στο μικρό φέρετρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10