search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:13
MENU CLOSE

Συγκρούσεις τουρκικού στρατού με Κούρδους νότια της Τζαραμπλούς- «Πλήξαμε τρομοκρατικές» λέει η Τουρκία

27.08.2016 15:49
Συγκρούσεις τουρκικού στρατού με Κούρδους νότια της Τζαραμπλούς- «Πλήξαμε τρομοκρατικές» λέει η Τουρκία - Media

 

 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή η Τουρκία κατέστρεψε σήμερα μια θέση διοίκησης «τρομοκρατικών ομάδων» εν μέσω καταγγελιών για βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν τουρκικά αεροσκάφη εναντίον Κούρδων πολιτοφυλάκων οι οποίοι μάχονται κατά της ISIS στη Συρία.

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Ρόιτερς, μετέδιδε πως δύο τουρκικά μαχητικά F-16 έπληξαν έξι θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και μία θέση της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, επικαλούμενο τουρκικές πηγές ασφαλείας

Το πρακτορείο Ανατολή δεν διευκρίνισε αν τα πλήγματα αυτά έγιναν από το πυροβολικό ή από μαχητικά αεροσκάφη, ούτε ποιες ομάδες τέθηκαν στο στόχαστρο. Σύμφωνα με το Ανατολή, οι στόχοι των επιδρομών βρίσκονταν νότια της πόλης Τζαραμπλούς την οποία κατέλαβαν, την Τετάρτη, από τους τζιχαντιστές οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Νωρίτερα φιλοκουρδικοί αντάρτες στη Συρία δήλωσαν πως τέθηκαν στο στόχαστρο τουρκικών αεροπορικών πληγμάτων.

«Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις θέσεις μας σήμερα το πρωί νότια της Τζαραμπλούς και το χωριό Τι-Εμάρνε όπου κατοικούν άμαχοι», ανακοίνωσε το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς που συνδέεται με τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

“Με αυτή την επίθεση μια νέα περίοδος της σύγκρουσης θα ξεκινήσει στην περιοχή”, προστίθεται στην ανακοίνωση του συμβουλίου.

Εξάλλου, συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα σε μαχητές που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις και τουρκικά άρματα μάχης στη βόρεια Συρία, ανέφεραν μια μκο και κουρδική πηγή.

Η Άγκυρα κατατάσσει το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), τη βασική κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, και το στρατιωτικό παρακλάδι του, το YPG, στις «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Την Πέμπτη, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τους Κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία, έπειτα από πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών περί προώθησής τους στο συριακό έδαφος παρά την υπόσχεση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι επρόκειτο να υποχωρήσουν

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12