search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Στην Ινδονησία ζει ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου – Είναι 145 ετών (Photos)

27.08.2016 16:31
Στην Ινδονησία ζει ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου - Είναι 145 ετών (Photos) - Media

Μάλλον, βρέθηκε ο «νέος» γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και αυτή τη φορά είναι από την Ινδονησία. Ο Μπάχ Γκότο, σύμφωνα με την ταυτότητά του, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1870, και σήμερα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχοντας κλείσει 145 χρόνια ζωής.

 Μάλιστα, ο Γκότο πριν από 20 χρόνια αγόρασε τον τάφο του πιστεύοντας πως… είχε φτάσει η ώρα του. Σήμερα, όμως, ο ίδιος δηλώνει πως δεν είναι τόσο γέρος ώστε να έφρασε η ώρα να πεθάνει.

Αν και αρκετοί αμφισβήτησαν την γνησιότητα της ταυτότητάς του, οι αρχές της Ινδονησίας επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητά της, λόγω της παλαιότητας των αρχείων που έχουν στη διάθεσή τους. .

Μέχρι την εμφάνιση του Γκότο ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο άνηκε στην γαλλίδα Ζαν Κλεμάντ που έζησε μέχρι την ηλικία των 122 ετών.

Να σημειωθεί πως ο Γκότο  είναι ο μοναδικός επιζήσας από τα υπόλοιπα 10 αδέρφια του όπως επίσης και από τις τέσσερις συζύγους που είχε στη ζωή του, με την τελευταία να πεθαίνει το 1988, ενώ έχουν πεθάνει και όλα του τα παιδιά του. Σήμερα ζει με τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τρισέγγονά του. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:43