search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:57
MENU CLOSE

Νέος σεισμός στην Ιταλία- Κατέρρευσε ακόμα μια πτέρυγα σχολείου στο Αματρίτσε

28.08.2016 17:14
Εισαγγελική έρευνα για κακοτεχνίες στις πόλεις που έπληξε ο σεισμός στην Ιταλία - Media

 

Συμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας μετασεισμικές δονήσεις  3,7 και 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, στις τρεις και επτά λεπτά και στις πέντε και πενήντα πέντε λεπτά το απόγευμα ώρα Ιταλίας, προκάλεσαν νέα κατάρρευση πτέρυγας του ήδη σοβαρά κατεστραμμένου δημοτικού σχολείου του Αματρίτσε, «Ρόμολο Καπράνικα».

Το σχολείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την πρώτη, κυρίως, σεισμική δόνηση, στις τρεις και τριάντα δυο λεπτά την νύχτα της περασμένης Τετάρτης. Ο Ιταλικός τύπος, παράλληλα, αναφέρεται με έμφαση στο ότι το σχολικό συγκρότημα είχε ανακαινισθεί πριν μόλις τρία χρόνια, και θα έπρεπε, κατά συνέπεια, να εφαρμοσθεί ό,τι ακριβώς προβλέπει η αντισεισμική νομοθεσία.

Oι σημερινές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Λ΄’Ακουϊλα, ενώ το επίκεντρο της δεύτερης ήταν στην σεισμόπληκτη Πεσκάρα Ντελ Τρόντο

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:57