search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:47
MENU CLOSE

Πώς να σταματήσετε το WhatsApp από το να «σας καρφώνει» στο Facebook (Photo)

29.08.2016 12:47
Πώς να σταματήσετε το WhatsApp από το να «σας καρφώνει» στο Facebook (Photo) - Media
 
Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά πριν από δύο χρόνια, το Facebook ξόδεψε 19 δις. δολάρια, προκειμένου να εξαγοράσει το WhatsApp, την εφαρμογή επικοινωνίας κυρίως μέσω μηνυμάτων.
 
Πριν από λίγες ημέρες το WhatsApp άλλαξε τους Όρους Χρήσης του (ξέρετε, εκείνο το κομμάτι που κανείς δε διαβάζει και όλοι πατάμε το κουμπί «Agree»…) και επί της ουσίας μοιράζεται τα στοιχεία του κάθε χρήστη του με το Facebook.
 
Και όταν λέμε «μοιράζεται τα στοιχεία» των χρηστών, εννοούμε τα πάντα: αριθμούς τηλεφώνου, στοιχεία από τα μηνύματα, συνήθειες, τα πάντα! Πράγμα που, φυσικά, έχει προκαλέσει ανησυχία και οργή σε πολλούς χρήστες, αλλά και σε αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Για παράδειγμα στη Βρετανία η επίτροπος αρμόδια για τις επικοινωνίες, Ελίζαμπεθ Ντέναμ τόνισε ότι οι αλλαγές στους όρους χρήσης του WhatsApp «προκαλούν ανησυχία, λόγω έλλειψης ελέγχου».
 
Στην ουσία, τώρα: αν δεν θέλετε να πετάξετε το WhatsApp από τη συσκευή σας, αλλά δεν θέλετε και να μοιράζεται όλα τα στοιχεία σας με το Facebook, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε:
 
1. Μπορείτε να πάτε στους Όρους Χρήσεις και στο τμήμα «Read More» να αποεπιλέξετε τον όρο «Share my WhatsApp account information with Facebook»
 
2. Μπορείτε να κάνετε opt-out, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του WhatsApp, να κλικάρετε στο «Accounts» και να αποεπιλέξετε τον όρο «Share my accounts info».
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:47