search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:37
MENU CLOSE

«Κόπηκε» το Epsilon από τον διαγωνισμό των αδειών – «Μέσα» ο Καλογρίτσας

29.08.2016 14:25
«Κόπηκε» το Epsilon από τον διαγωνισμό των αδειών - «Μέσα» ο Καλογρίτσας - Media

 

Θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την κατάθεση των εγγυητικών επιστολών Καλογρίτσα και Βρυώνη (Epsilon).

Σχετικά με την εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα, οι αντιδράσεις είναι κυρίως από την πλευρά των νομικών συμβούλων των υπόλοιπων οκτώ υποψηφίων για μία από τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά το γεγονός πως η κόντρα μεταξύ των υποψηφίων συνεχίζεται, η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε γύρω στις 15:40 η πλευρά Καλογρίτσα έχει γίνει αποδεκτή από την επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού, η οποία επικαλείται άρθρο της προκήρυξης του διαγωνισμού. Το σχετικό άρθρο αναφέρει πως η εγγυητική επιστολή μπορεί να κατατεθεί μέχρι και την προηγούμενη μέρα από την έναρξη του διαγωνισμού.

Όσον αφορά την εγγυητική Βρυώνη, κατατέθηκε με ισχύ μόλις 30 ημερών, πράγμα που δεν συνάδει με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η οποία προβλέπει πως πρέπει να έχει ισχύ για το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε πως το Epsilon δεν μπορεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια:

«Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Λευτέρη Κρέτσου δεκτές γίνονται οι εγγυητικές επιστολές των συμμετεχόντων ήτοι των :

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις».

Όπως διευκρινίζεται «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:36