search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:08
MENU CLOSE

Αντικαπνιστικό «σαφάρι» Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

29.08.2016 15:04
Με τον Μέγα Σταυρό της Γερμανίας παρασημοφορήθηκε ο Γ. Μπουτάρης - Media
 
Ελέγχους για το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, που θα συνοδεύονται από πρόστιμα για τους παραβάτες, από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας, προανήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Κεντρικού Δήμου.
 
Με αφορμή εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με στόχο τον περιορισμό του καπνίσματος σε ανοιχτούς και δημόσιους χώρους, ο κ. Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ καπνίζω δύο πακέτα την ημέρα, όμως πρέπει να αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους. Υπάρχουν μαγαζιά που οι πελάτες καπνίζουν στο πεζοδρόμιο, υπάρχουν όμως κι άλλα που καπνίζουν μέσα. Θα πρέπει να δοθούν εντολές στη δημοτική αστυνομία να ξεκινήσουν να γράφουν για το κάπνισμα. Εάν τα καταστήματα έχουν έστω και έναν καπνιστή που να καπνίζει σε εσωτερικό χώρο να “τρώει” το πρόστιμο και ο ιδιοκτήτης και ο καπνιστής».
 
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος θα δοθεί μία περίοδος χάριτος στους επαγγελματίες της πόλης να απαγορεύσουν το τσιγάρο στους εσωτερικούς χώρους. «Να κάνουμε έγγραφο σε όλους τους επαγγελματίες, να δοθεί περίοδος χάριτος μια εβδομάδα και να τους ενημερώσουμε πως το κάπνισμα απαγορεύεται» είπε ο κ. Μπουτάρης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06