search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:37
MENU CLOSE

Διευθύντρια σχολείου προσέφερε δωρεάν γεύμα σε μαθητές ποτισμένο με δηλητήριο – Δολοφόνησε 23 παιδάκια

29.08.2016 16:53
Κορωνοϊός: Στα «ύψη» το καλάθι των τροφίμων - «Θερίζουν» φτώχεια και διατροφική ανασφάλεια - Media

Το φαγητό εν γνώσει της μαγειρεύτηκε σε λάδι με φυτοφάρμακα. 

 

Σε κάθειρξη 17 ετών καταδικάστηκε σήμερα η διευθύντρια ενός σχολείου της Ινδίας για τον θάνατο 23 μαθητών οι οποίοι δηλητηριάστηκαν τρώγοντας το δωρεάν γεύμα που προσέφερε το ίδρυμα στα μικρά παιδιά.

Η Μίνα Ντέβι κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως για την υπόθεση αυτή που ανάγεται στον Ιούλιο του 2013.

Έχοντας φάει μόλις λίγες μπουκιές από το γεύμα τους –φακές, ρύζι και πατάτες– τα παιδιά της πάμφτωχης κοινότητας Νταρμασάτι Γκαντάμαν, στο κρατίδιο Μπιχάρ, αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Περίπου 50 μαθητές ηλικίας 4-12 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ οι 23 από αυτούς πέθαναν.

Όπως διαπιστώθηκε, το φαγητό τους περιείχε λάδι μολυσμένο με φυτοφάρμακα.

Η πρώην διευθύντρια θα καταβάλει επίσης πρόστιμο ύψους 375.000 ρουπιών (περίπου 5.000 ευρώ) ως αποζημίωση στις οικογένειες των παιδιών.

Ο σύζυγος της Ντέβι, ο Αρτζούν Ράι, στον οποίο είχε ανατεθεί ο εφοδιασμός της καντίνας του σχολείου, αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Οι συνήγοροι των οικογενειών των θυμάτων υποστήριζαν ότι εκείνος ήταν που είχε παραδώσει στο σχολείο το μολυσμένο λάδι.

“Ελπίζαμε ότι θα τους έστελναν και τους δύο στη φυλακή αλλά το δικαστήριο άφησε ελεύθερο τον σύζυγο”, είπε ο Μαντάβ Ραμ που έχασε το 12χρονο παιδί του.

Με αφορμή την τραγωδία αυτή η ινδική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να βελτιώσει την ασφάλεια των τροφίμων στα σχολεία όπου συχνά σημειώνονταν δηλητηριάσεις μαθητών κυρίως λόγω των ελλιπών μέτρων υγιεινής.

Το πρόγραμμα του δωρεάν μεσημεριανού γεύματος στα σχολεία της Ινδίας είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως αφού παρέχει φαγητό σε 120 εκατομμύρια παιδιά σε καθημερινή βάση. Για πολλά από αυτά είναι το μοναδικό γεύμα της ημέρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:37