search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:29
MENU CLOSE

Βαλίτσες, σακβουαγιάζ και στρώματα στη Γ.Γ. Ενημέρωσης – «Μάχη» για τις τηλεοπτικές άδειες (Photos)

30.08.2016 04:20
Βαλίτσες, σακβουαγιάζ και στρώματα στη Γ.Γ. Ενημέρωσης - «Μάχη» για τις τηλεοπτικές άδειες  (Photos) - Media

 

Με την προσέλευση των εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ξεκίνησε η διαδικασία για την πλειοδοσία των τηλεοπτικών αδειών.

Από τις 7 παρά 10 το πρωί οι πρώτοι που κατέφθασαν στο κτίριο ήταν οι εργαζόμενοι στην Singular Logic,  εταιρεία που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τη διαδικασία της πλειοδοσίας.

Στις 7:15 προσήλθε ο γενικός διευθυντής του  STAR Κάρολος Αλκαλάι, ο οποίος ευχήθηκε “καλό κουράγιο” σε όλους, καθώς η διαδικασία μπορεί να κρατήσει ίσως και δύο μέρες.

Στις 7.30 προσήλθε ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Όπως ορίζει ο κανονισμός οι υποψήφιοι και οι συνεργάτες τους παραδίδουν κινητά και όλες τους τις ηλεκτρονικές συσκευές στην είσοδο, καθώς δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα εκτός και εντός του κτιρίου, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Στις 7.40 προσήλθε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ προηγήθηκε η δικηγόρος του, κα Κουτσαφτάκη. Κάποιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τον χειροκρότησαν. Ο κ.Μαρινάκης εισήλθε στη Γενική Γραμματεία, χωρίς να δεχτεί να κάνει δήλωση.

 

Στις 7.50 προσήλθε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως “πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα”.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λάβει χώρα η διαδικασία, ο κ. Κιμπουρόπουλος τόνισε πως δεν αισθάνεται ταπεινωμένος – όχι λόγω των συνθηκών – αλλά επειδή έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί για μία ακόμη φορά τη συντεταγμένη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, την αρχή της πολυφωνίας στην ενημέρωση, τις θέσεις εργασίας που αφορούν το μέλλον ανθρώπων και οικογενειών.

Στις 8.00 προσήλθε ο γιος του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 και αντιπρόεδρος του σταθμού Θοδωρής Κυριακού, μαζί με τον γενικό διευθυντή της τηλεόρασης Στρατή Λιαρέλη. Μάλιστα ήταν η πιο “πολυπληθής” αποστολή, ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι μαζί τους είχαν και στρώματα ύπνου.

Ο εκπρόσωπος του ALPHA  κ. Φουρλεμάδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα που κατατέθηκε εκπρόσθεσμα λέγοντας πως δεν έπρεπε να γίνει δεκτή. Στη συνέχεια ευχήθηκε καλή τύχη και μπήκε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας που έχει μετατραπεί σε φρούριο.

Στις 8.15 έφθασε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο μεγαλομετόχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.Ο κ.Σαββίδης θα εκπροσωπήσει αυτοπροσώπως τη Dimera Media στη δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Στις 8.30 προσήλθε ο διευθύνων σύμβουλος του Star, κ. Κυριακόπουλος ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυπριακή “Ανεξάρτητος Πάροχος”.

Μέσα στα “παρελκόμενα” της διαδικασίας ήταν ότι ένα μέλος της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού προσήλθε με…ασθενοφόρο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν επιτρεπόταν να απέχει της διαδιακασίας.

Στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου, έχουν τοποθετηθεί εννιά υπολογιστές, ένας για τον εκπρόσωπο κάθε υποψηφίου, με λογισμικό της Singular Logic. Στην αίθουσα αυτή θα βρίσκονται μόνο οι ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παρακολουθούν τη διαδικασία για λογαριασμό τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι με τους υπόλοιπους τέσσερις συνεργάτες τους θα μεταφερθούν σε απομονωμένους χώρους, σε γραφεία σε διαφορετικούς ορόφους του κτιρίου, απ’ όπου θα δίνουν τις προσφορές.

Έξι από αυτούς τους απομονωμένους χώρους θα διαθέτουν κάμερες που θα μεταδίδουν εικόνα σε δύο γιγαντοοθόνες στην κεντρική αίθουσα με split screen. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται ο έλεγχος των υποψηφίων για το αν παραμένουν απομονωμένοι στα δωμάτια από την ειδική επιτροπή, τους ειδικά διαπιστευμένους υπαλλήλους και εκπροσώπους τους

Κάθε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα δημοπρατηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η Ειδική Επιτροπή θα ξεκινήσει την δημοπρασία με τιμή εκκίνησης στα 3 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας το τίμημα κατά 500.000 ευρώ.

Όταν θα έχουν απομείνει μόνο δύο από τους συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη φάση. Τότε, οι δύο υποψήφιοι θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο.

Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η πιο «ισχυρή» θα επικρατήσει.

Αυτή η διαδικασία θα επαναληφθεί μέχρι να κατακυρωθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφορές που θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι είναι δεσμευτικές. Δηλαδή, ένας υποψήφιος που θα διεκδικήσει μια άδεια με «Χ» ποσό, δεν θα μπορεί να γίνει πλειοδότης άλλης άδειας με προσφορά μικρότερη από «Χ».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας 
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της τροχαίας βρίσκονται στους δρόμους περιμετρικά του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου έχει απαγορευτεί η στάση και στάθμευση στα οχήματα, ενώ γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι.
Όμως και εντός του κτιρίου ισχύουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η Γενική Γραμματεία, έχει σφραγιστεί από το απόγευμα της Δευτέρας και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν που δεν σχετίζεται με τη διενέργεια του διαγωνισμού.
 

8 οι υποψήφιοι

Με οκτώ υποψηφιότητες ξεκινά η δημοπρασία για τη διεκδίκηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών μετά την απόρριψη από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού της υποψηφιότητας της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. (E RADIO-TV), από ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε, η οποία ήταν διάρκειας 36 ημέρων και όχι 365, όπως έπρεπε, ενώ επιπλέον ήταν μεταβιβάσιμη. 

Η επιτροπή έκανε δεκτή αντιθέτως την εγγυητική επιστολή της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), για την οποία επίσης είχαν υποβληθεί ενστάσεις για εκπρόθεσμη κατάθεσή της.

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:29