search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία για το προσφυγικό δεν είναι δεδομένη

30.08.2016 06:38
Τσαβούσογλου: Η συμφωνία για το προσφυγικό δεν είναι δεδομένη - Media

 

Λίγες ώρες μετά από την ανεπίσημη επίσκεψή του στην Κρήτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» προειδοποιεί την Ε.Ε. ότι δίχως την απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες η Αγκυρα θα σταματήσει να εφαρμόζει τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος συναντήθηκε και είχε πολύωρες συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά την Κυριακή, εκτιμά ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνοτουρκικής συνεργασίας. Για το θέμα των οκτώ αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ο κ. Τσαβούσογλου εκφράζει την ελπίδα ότι «οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εν ευθέτω χρόνω και αυτοί οι άνθρωποι θα εκδοθούν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εκφράζει την αισιοδοξία ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί εντός του 2016 και επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αγκυρας στο καθεστώς των εγγυήσεων, με το οποίο η Αθήνα και η Λευκωσία διαφωνούν. Επιπλέον, ο κ. Τσαβούσογλου επισημαίνει ότι στόχος της Τουρκίας είναι η «πλήρης ένταξη» στην Ε.Ε.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52