search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:02
MENU CLOSE

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αξιωματούχους με …αντιαεροπορικό σύστημα

30.08.2016 08:25
«Ανεβαίνει το θερμόμετρο» στη Βόρεια Κορέα: Πιθανή η μονομερής δράση από τις ΗΠΑ - Media

 

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την δημόσια εκτέλεση δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας με…. αντιαεροπορικό σύστημα.

Όπως αναφέρει η Telegraph, τα μέσα ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας  λένε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξεκίνησε μια «νέα περίοδο τρομοκρατίας» λόγω των πρόσφατων «κρουσμάτων» αυτομόλησης υψηλόβαθμων στελεχών.

Τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ένας από τους αξιωματούχους είναι ο Ρι Γιόνκ Ζιν ο οποίος εργαζόνταν στο υπουργείο Παιδείας και έκανε το «λάθος» να τον πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια συνάντησης  όπου προέδρευε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας.  

Ο Ζιν συνελήφθη επί τόπου και ανακρίθηκε από τον υπουργείο κρατικής ασφάλειας.

Ο δεύτερος αξιωματούχος, ονομάζεται Χουάνγκ Μιν, και ήταν πρώην υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας και εκτελέστηκε καθότι « οι προτάσεις πολιτικής που έκανε θεωρήθηκαν ως άμεση πρόκληση για [τις πολιτικές] του Κιμ Γιονγκ Ουν»

Οι εκτελέσεις των δυο αξιωματούχων πραγματοποιήθηκαν με αντιαεροπορικά συστήματα στην στρατιωτική ακαδημία της Πιονγιάνγκ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44