search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:54
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Η ΝΔ επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες – ΝΔ: «Γκρίζο» τοπίο στα ΜΜΕ φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

30.08.2016 11:50
2490007.jpg

 

Την βαρύτατη καταγγελία ότι ο ΝΔ επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες διατύπωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία, με δήλωσή της, κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τη στάση του υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή και το καλεί να κατανοήσει ότι… «το τζάμπα πέθανε».

«Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ, αφού δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, κάνουν, ακόμα και την ύστατη ώρα, ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μειώσουν το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, προς όφελος των καναλαρχών και σε βάρος του Δημοσίου», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και κατήγγειλε: «Δεν φτάνει που επί 27 χρόνια δεν ζήτησαν ούτε ευρώ για τη χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, έχουν τώρα το θράσος, την ώρα που η δημοπράτηση των αδειών βρίσκεται, επιτέλους, σε εξέλιξη, να υπόσχονται άνοιγμα των συχνοτήτων, επιδιώκοντας, έτσι, να επηρεάσουν το ύψος των προσφορών».

«Ας το πάρουν απόφαση: Το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιες δηλώσεις, είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού λαού», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προτρέποντας τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατανοήσουν ότι «το τζάμπα πέθανε».

«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να υπόσχεται την ακύρωση του διαγωνισμού, θα πρέπει να μας πει πού θα βρει το ποσόν, που σήμερα θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία, για να το επιστρέψει στους καναλάρχες, τη στιγμή, μάλιστα, που χρωστά πάνω από 210 εκατομμύρια από τα θαλασσοδάνεια. Ας υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Μητσοτάκη ότι “το τζάμπα πέθανε”. Ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώνει τις διαπλοκές της παράταξής του», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει «γκρίζο» καθεστώς στα ΜΜΕ
 
Απαντώντας στην κ. Γεροβασίλη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος  σημείωσε ότι «μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό. Ένα τέτοιο “γκρίζο” καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο στρατηγικός του στόχος είναι διπλός: Ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών».

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για ένα. Για την προστασία της Δημοκρατίας και την αχειραγώγητη ενημέρωση των Ελλήνων. Τίποτε άλλο. Επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη θέση μας:

1ον. Η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη. Είναι στον αέρα. Διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”. Εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.
 
2ον. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις: 
 
-Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων
-Αυστηρά ποιοτικά κριτήρια
-Ενιαίο τίμημα άδειας.
 
Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της κυβέρνησης. Αλλάζει μόνον με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος, της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης αγοράς».
 
Γεροβασίλη προς Κουμουτσάκο: Τι τάζετε και σε ποιον;
 
«Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;», είναι το ερώτημα που απευθύνει προς τον κ. Κουμουτσάκο, μέσω Twitter, η Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ότι «η ΝΔ θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά».
 
Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει: «Δήλωση @GKoumoutsakos: “Η ΝΔ θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά”(!) Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;».
 
Κουμουτσάκος: Στόχος της Κυβέρνησης να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε.
 

Επιμένει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ότι ο στόχος της κυβέρνησης να φιμώνει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε.

Αναλυτικά, η δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου:

«Η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, ομολόγησε, ότι σε 90 ημέρες θα ρίξει “μαύρο” σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια.
 
Παραδέχθηκε, επομένως, ότι ο στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε. και στην κοινωνία.
 
Ομολογεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, είναι ο ορισμός της διαπλοκής, γιατί στηρίζεται στην λογική της πλειοδοσίας.
 
Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα πάρουν όσοι αποκτήσουν την τηλεοπτική άδεια για να καλύψουν τα εκατομμύρια που θα προσφέρουν γι’ αυτήν. 
 
Η νομιμότητα με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκατασταθεί πλήρως. Η αρμοδιότητα για τις άδειες θα επανέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι άδειες θα είναι φυσικά περισσότερες από τέσσερις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος.
 
Όσο για το “τζάμπα πέθανε”, σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει το Μαξίμου και ειδικά ο κ. Τσίπρας και η κυρία Γεροβασίλη από την εποχή που προέτρεπαν τους Έλληνες να μη πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, που εδώ και μερικούς μήνες … κατήργησαν». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:53