search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:39
MENU CLOSE

Συγκλονίζει ξανά ο Αλέξανδρος Βέλιος: Μετράω αντίστροφα τον χρόνο – Βιάζομαι να φύγω

31.08.2016 07:59
Συγκλονίζει ξανά ο Αλέξανδρος Βέλιος: Μετράω αντίστροφα τον χρόνο - Βιάζομαι να  φύγω - Media

Πριν από λίγους μήνες ο δημοσιογράφος  και λογοτέχνης Αλέξανδρος Βέλλιος,είχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να υποβληθεί σε ευθανασία καθώς πάσχει από καρκίνο και είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να μεταβεί στο εξωτερικό ώστε να υποβλιθεί σε ευθανασία.  Ωστόσο, τώρα,  με συνέντευξή του στην εφημερίδα Freddo δίνει νέα τροπή στην υπόθεση της ευθανασίας τους λέγοντας πως δεν θα μεταβεί στο εξωτερικό, αλλά πως το τέλος του θα έρθει στο σπίτι του στην Ελλάδα και πως μετράει εκείνος μετράει αντίστροφα τις μέρες για να φύγει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

 «Για μένα από την 1η Σεπτεμβρίου ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα. Δεν θα φτάσει τέλος του Σεπτέμβρη για να «φύγω», αλλά αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα» εκμυστηρεύεται στην εφημερίδα προετοιμάζοντας για το δυσάρεστο γεγονός.

Μήπως υπάρχουν τελικά κ. Βέλιο κάποια σημάδια ευχάριστα στην υγεία σας; «Όχι. Αντιθέτως Υπάρχει σταδιακή επιδείνωση και σημάδια παρατεταμένης κόπωσης. Μίλησα και με τους θεράποντες γιατρούς μου: δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παράτασης της ζωής μου.»

Έχετε ορίσει την ημερομηνία ευθανασίας σας στο εξωτερικό; «Τελικά, δεν θα πάω για ευθανασία στο εξωτερικό, για διάφορους προσωπικούς λόγους. Νομίζω όμως ότι θα επιτύχω να φύγω με τους δικούς μου όρους και στο δικό μου πλαίσιο αξιοπρέπειας.»

Ποιοι είναι αυτοί οι όροι; «Να μην γίνω κουρέλι, να μην πέσω σε κώμα, να μη φτάσω στο σημείο αδυναμίας επικοινωνίας, γραψίματος».

Θα φτάσετε όμως στο σημείο της ευθανασίας ή θα αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει με την ελπίδα ανάρρωσης; «Καταρχήν, η ευθανασία δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό. Δεν σκοπεύω ωστόσο να αφεθώ και να έρθει να με βρει ο θάνατος. Σκοπεύω να πάω να τον βρω εγώ. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι εδώ «στην Ελλάδα» είμαστε σε ένα ολισθηρό πεδίο, σε μια χώρα όπου όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται. Πλέον εγώ δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να εκπληρώσω κάποια όνειρά μου και αυτό είναι το μόνο που με στενοχωρεί.

Άρα θα το πράξετε μόνος σας; «Εφόσον είναι ανώδυνοι και αξιοπρεπείς, υπάρχουν πάντα τρόποι ευθανασίας.

 

Πηγή: Zappit.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38