search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:27
MENU CLOSE

Κλήτευση του Χρήστου Καλογρίτσα στη Βουλή ζητά η ΝΔ – Θα καταθέσει για τα δάνεια των «Παραπολιτικών» ο Γ. Κουρτάκης

31.08.2016 11:01
Κλήτευση του Χρήστου Καλογρίτσα στη Βουλή ζητά η ΝΔ - Θα καταθέσει για τα δάνεια των «Παραπολιτικών» ο Γ. Κουρτάκης - Media

 

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τη δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ζήτησε να κλητευθεί κατεπειγόντως και να καταθέσει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, με αφορμή όσα κατήγγειλε σε βάρος του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, περί απόπειρας άσκησης πολιτικής πίεσης.

 Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να επισημαίνει ότι στον διαγωνισμό υπήρξαν όλες οι πρόνοιες για τον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων, το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, κ.λπ. «Αν σας πονάει που για πρώτη φορά εφαρμόζεται το Σύνταγμα είναι κρίμα», υπογράμμισε ο κ. Φάμελος.

 

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να καλέσει την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, προκειμένου να καταθέσει για το δάνειο που είχε πάρει, ύψους 960.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, είχε γνωστοποιήσει επιστολή του εκδότη, στην οποία σημείωνε ότι λόγω της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση έχει την ιδιότητα του «υπόπτου» και εξηγήσεις παρέχει μόνο ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Ωστόσο, συμπλήρωνε πως εάν το επιθυμεί η Επιτροπή, θα έρθει να καταθέσει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:22