search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:37
MENU CLOSE

Στο προσκήνιο οι λεπτομέρειες της σύλληψης του Στρος-Καν

17.06.2011 06:39
Στο προσκήνιο οι λεπτομέρειες της σύλληψης του Στρος-Καν - Media

Διπλωματική ασυλία επικαλέστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και απόπειρα βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου του Μανχάταν, σύμφωνα με επίσημα δικαστικά έγγραφα.

Διπλωματική ασυλία επικαλέστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και απόπειρα βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου του Μανχάταν, σύμφωνα με επίσημα δικαστικά έγγραφα.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, την ώρα που ο Στρος Καν συνελήφθη στο αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι ενώ επιχειρούσε να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη με ιδιωτικό αεροπλάνο, είπε στους δημοσιογράφους πως έχει διπλωματική ασυλία, γεγονός που αποδεικνυόταν χάρη σε ένα δεύτερο διαβατήριο που είχε, ενώ παραπονέθηκε και για τις χειροπέδες που του φόρεσαν οι αστυνομικοί.

Τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν από το γραφείο του εισαγγελέα στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ορισμένες συνομιλίες που είχε ο Στρος-Καν με την αστυνομία ενώ ένα αντίγραφό τους εστάλη στους δικηγόρους του Στρος-Καν, που φαίνεται ότι το ζήτησαν,

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες της σύλληψής του, όταν έφτασε η αστυνομία του ζητήθηκε να αδειάσει τις τσέπες του και να βάλει το περιεχόμενό τους πάνω στο τραπέζι. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αρνήθηκε το νερό που του προσφέρθηκε και στη συνέχεια ζήτησε να πάει στην τουαλέτα.

Τη στιγμή που του φορέθηκαν χειροπέδες ρώτησε τους αστυνομικούς αν είναι αυτό απαραίτητο για να πάρει θετική απάντηση, γεγονός που τον οδήγησε να ισχυριστεί πως έχει διπλωματική ασυλία και να ζητήσει να επικοινωνήσει με το γαλλικό προξενείο.

Λίγο αργότερα, ο Στρος-Καν ρώτησε αν είναι δυνατόν να του φορεθούν οι χειροπέδες «μπροστά» γιατί του ήταν σφιχτές και στη συνέχεια ζήτησε να κάνει ένα τηλεφώνημα «για να τους ενημερώσω ότι δεν θα παραβρεθώ στη συνάντηση αύριο». Ο πρώην ισχυρός άντρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμενόταν στην Ευρώπη για να συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και να συζητήσουν για τη στήριξη της Ελλάδας.

Στις 20:45 περίπου βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν όπου και ζήτησε καφέ. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ρώτησε αν χρειάζεται να καλέσει δικηγόρο.

Η απάντηση του ντετέκτιβ Μιγκέλ Ριβέρα ήταν πως «δεν ξέρω αν ανήκετε σε κάποιο διπλωματικό καθεστώς» με τον Στρος-Καν να αποκρίνεται «όχι, όχι, όχι, δεν προσπαθώ να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο. Απλώς θέλω να ξέρω αν χρειάζομαι δικηγόρο». «Αυτό εξαρτάται από εσάς» του απάντησε ο Ριβέρα.
Δύο ώρες αργότερα ο Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε στους αστυνομικούς πως του ζητήθηκε από το δικηγόρο του να μην μιλάει.
Τα δικαστικά έγγραφα καταλήγουν πως την επόμενη μέρα το πρωί ο Στρος-Καν θα ζητήσει να φάει αυγά για πρωινό και δώδεκα ώρες αργότερα θα ζητήσει ένα σάντουιτς.

.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:37