search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Τόσκας: «Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν το άβατο των Εξαρχείων»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1932
01-09-2016
02.09.2016 05:00
toskas-1.jpg

 

Ευθεία επίθεση εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ως υπεύθυνων για τη δημιουργία των γκέτο των Εξαρχείων και της Δυτικής Αττικής, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας σε δύο ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις στον Real FM 97,8 και στο Πρώτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δύο παρουσιαστών σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αττικής Γιώργου Διαμαντόπουλου από νεαρούς μετά το πέρας πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα, ο υπουργός υποστήριξε ότι για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας και την ανεξέλεγκτη δράση των κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή ευθύνη φέρουν οι προκάτοχοί του στο κτήριο της λεωφόρου Κατεχάκη και η επιλογή της εσκεμμένης «απομόνωσης» της ευρύτερης περιοχής από το υπόλοιπο «κλεινόν άστυ» .
 
«Είναι ένας συνδυασμός άκρατης υποκρισίας και προσπάθειας να κουκουλώσει τις ευθύνες των προηγούμενων ετών. Ξέρουμε καλά πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι καταστάσεις, ξέρουμε καλά πως για πάρα πολλά χρόνια κάποιοι έσπρωχναν τα προβλήματα της Αθήνας κάτω από το χαλί που λέγεται Εξάρχεια και ξέρουμε ότι κάποιοι δεν τολμούσαν να αγγίξουν τα προβλήματα» υποστήριξε ο Τόσκας απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη μεριά του, μετά τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για «αδυναμία τους να εγγυηθούν τον νόμο και την τάξη».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε ένα «καίριο πλήγμα στην αλβανική μαφία των ναρκωτικών στα Εξάρχεια», ενώ παράλληλα είπε ότι γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων τόσο για τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αττικής όσο και για τα επεισόδια που δημιουργούνται συχνά στην περιοχή από μικρές ομάδες κουκουλοφόρων.
 
Δυσαρέσκεια για μειοψηφία στα ΜΑΤ
Πάντως, από το περιβάλλον της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζεται έντονη ενόχληση και προβληματισμός για τη στάση μιας μειοψηφίας αστυνομικών οι οποίοι υπηρετούν στα ΜΑΤ και για τους οποίους οι γνωρίζονται λένε ότι: «Δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους». 
 
Ακόμη ο Νίκος Τόσκας άσκησε «δριμεία» κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη μη καταδίκη της τραμπούκικης επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού για ασήμαντη αφορμή νεαρού αστυνομικού και του στρατιωτικού αδελφού του από βουλευτή της Χρυσής Αυγής και στενούς του συγγενείς του (τον πατέρα και έναν εξάδελφό του) την περασμένη εβδομάδα σε χωριό έξω από το Αγρίνιο.
 
Ξαφνικός… μάρτυρας 
Tη δική του εκδοχή σχετικά με τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών την περασμένη Δευτέρα στην οδό Πανεπιστημίου, μετά το τέλος πορείας αντιεξουσιαστών για το προσφυγικό, δίνει αναγνώστης που υπογράφει (σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου) ως «ξαφνικός αυτόπτης μάρτυρας» και ο οποίος συμμετείχε στην πορεία για το προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό που οφείλεται «στην αυθόρμητη και τυχαία αντίδραση ενός πολίτη και όχι για οργανωμένη επίθεση ομάδας νεαρών αντιεξουσιαστών».
 
Με επικεφαλίδα «Για να λάμψει η αλήθεια», ο «ξαφνικός αυτόπτης μάρτυρας» υποστηρίζει ότι όλα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας έντονης λογομαχίας δύο ένστολων αστυνομικών με έναν πολίτη.
 
«Φεύγοντας και ανεβαίνοντας την Πανεπιστημίου στο δεξί πεζοδρόμιο βλέπω μπροστά στο “οικολογικό” μαγαζί του Παπανικόλα δύο αξιωματικούς της αστυνομίας με ασύρματο στο χέρι να λογομαχούν με κάποιον πολίτη. Ξαφνικά βλέπω τον πολίτη να γρονθοκοπεί με μανία και να κλωτσάει άγρια τον ένα από αυτούς και να τον ξαπλώνει κάτω, με τον δεύτερο αξιωματικό τρομοκρατημένο να φεύγει τρέχοντας προς τα πάνω. Ο κτυπημένος αξιωματικός βρίσκεται ακίνητος και κοκαλωμένος ανάσκελα με τον ασύρματο υψωμένο στο χέρι του, ενώ ο πολίτης που τον κτύπησε αρπάζει το καπέλο του που είχε πέσει πιο πέρα και εξαφανίζεται τρέχοντας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο εμφανιζόμενος ως αυτόπτης μάρτυρας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:22