search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03
MENU CLOSE

Ακροδεξιοί και νεοναζί «κάνουν πάρτι» στο Twitter

01.09.2016 05:48
Το Twitter... έκλεισε τον λογαριασμό του επικεφαλής και ιδρυτή του - Media
 
Εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία για τη διείσδυση ακροδεξιών στοιχείων και νεοναζί στο Twitter αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου George Washington στις ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσίευσε το Reuters, ρατσιστές, ακροδεξιοί και νεοναζί, όχι μόνο απολαμβάνουν μεγαλύτερης ασυλίας στο Twitter σε σχέση με ακραίους ισλαμιστές, αλλά έχουν και πολύ περισσότερους ακόλουθους απ’ ό,τι οι λογαριασμοί των «συνοδοιπόρων» των τζιχαντιστών.
 
Για παράδειγμα, η μελέτη ανακάλυψε ότι 18 νεοναζιστικοί λογαριασμοί -μεταξύ των οποίων και αυτός του Αμερικανικού Ναζιστικού Κόμματος…- έχουν σχεδόν δεκαπλασιάσει τους ακόλουθούς τους στο Twitter σε σχέση με το 2012, ενώ αντιθέτως, πτωτική είναι η τάση σε λογαριασμούς που σχετίζονται ή υποστηρίζουν το ISIS.
 
Το Twitter ακολούθησε επιθετική πολιτική κατά του Ισλαμικού Κράτους, κλείνοντας περισσότερους από 360.000 λογαριασμούς που προωθούσαν τις «αρχές» του ISIS και την τζιχαντιστική τρομοκρατία, ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα διαπίστωσε ότι έναντι ακροδεξιών, νεοναζί και ρατσιστικών λογαριασμών το Twitter κρατά πιο «χαλαρή» στάση.
 
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το εύρημα της μελέτης, ότι τα κορυφαία δέκα hashtags που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς ακροδεξιών και νεοναζί σχετίζονταν με τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03