search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:32
MENU CLOSE

Ο Νίκος Φίλης παρουσίασε τα νέα Θρησκευτικά – Μελέτη και άλλων θρησκειών εκτός της Ορθοδοξίας

01.09.2016 10:59
Ν. Φίλης: Κουρελιάζουν το Σύνταγμα - Στο ΤΕΕ οι απόφοιτοι τριετών κολεγίων - Media

 

Τις αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στο μάθημα των Θρησκευτικών παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν σε όλες τις βαθμίδες, και όπως είπε ο Ν. Φίλης, τα Θρησκευτικά πρόκειται να γίνουν «μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό».

«Θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων, οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας», σημείωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για το νέο πρόγραμμα προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας και θεολόγων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31