search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Αλληλεγγύη_ Οpen Day

01.09.2016 13:01
Οι δράσεις του Μαΐου, στο Βρυσάκι - Media

 

Γνήσιο τέκνο της ανάγκης, η «Αλληλεγγύη» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που οργανώνει το Athens Fringe Network και το Βρυσάκι. Το πρόγραμμα συνεχίζει δυναμικά για πέμπτη συνεχή χρονιά, με προσφορά δωρεάν μαθημάτων προς το κοινό από εθελοντές διδάσκοντες.  

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προσφέρει:

•  Επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων και απόκτηση δεξιοτήτων

•  Σύσφιξη των σχέσεων και βελτίωση της καθημερινότητας της κοινότητας

•  Δημιουργία νοήματος δια της συμμετοχής σε ένα σημαντικό σκοπό

•  Προσφορά ευκαιριών ζωής σε ευπαθείς ομάδες

•  Υλικά και άυλα αντισταθμιστικά οφέλη για όλους

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18.00, καλωσορίζουμε στο Βρυσάκι την Αλληλεγγύη για τη νέα περίοδο και σας καλούμε να πάρετε μια γεύση από το νέο μας πρόγραμμα  (και, αν το αποφασίσετε, να γραφτείτε επί τόπου).

Ελάτε να γνωρίσετε τους διδάσκοντες του Α’ κύκλου του φετινού προγράμματος, και να ακούσετε όσα θέλετε να μάθετε για την Αλληλεγγύη! Μοιραστείτε με μαθητές προηγούμενων κύκλων τις εντυπώσεις τους και γνωρίστε το Βρυσάκι και τους χώρους του.

Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες

Έναρξη Α’ Κύκλου: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Διάρκεια: 3 μήνες (έως τις 16 Δεκεμβρίου 2016)

Εγγραφές: Από Δευτέρα 12 έως Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, 12.00-17.00, καθημερινές 

Κόστος εγγραφής: 15€/ τριμηνιαίο κύκλο με δυνατότητα παρακολούθησης έως και 3 μαθημάτων του κύκλου

Open Day: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18.00

Χώρος: Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Τηλέφωνο: 210 3210179

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.fringenet.gr/community/allileggyi

Θέατρο: Φιλοκτήτης

Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.

Υπόθεση

Καλοκαιριάτικο απόγευμα, σε μια ερημική ακρογιαλιά νησιού-ίσως της Λήμνου. Δέκατος χρόνος του Τρωικού πολέμου. Ο χρησμός λέει πως χωρίς τον Φιλοκτήτη και τα όπλα του Ηρακλή που αυτός έχει, η Τροία δεν κατακτιέται. Τον Φιλοκτήτη, στο έρημο νησί που τον έχουν εγκαταλείψει οι σύντροφοί του καθ’οδόν  προς την Τροία, τον επισκέπτεται ο Νεοπτόλεμος, ο γιος του Αχιλλέα, παρέα με τον Οδυσσέα. Προσπαθεί να του αποσπάσει τα όπλα. Να πείσει τον ήρωα να επιστρέψει στη μάχη.

Ο Νεοπτόλεμος μιλάει προς τον Φιλοκτήτη με μια εξομολογητική διάθεση, ο Φιλοκτήτης ακούει βουβός τον Νέο σε μια επώδυνη αναδρομή του στο παρελθόν. Συγκεκριμένα στην παιδική του ηλικία με τις εικόνες του πατέρα και της μητέρας, προσώπων που κυριαρχούν στο ψυχικό σύμπαν του παιδιού. Ο Νεοπτόλεμος, νεαρό παιδί και ο Φιλοκτήτης ώριμος και γεμάτος κατανόηση άνδρας. 

Στο δραματικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου ο Φιλοκτήτης δεν μιλά. Μιλά μόνον ο νεαρός Νεοπτόλεμος. Και μιλά για την προδοσία, την εγκατάλειψη, την εκμετάλλευση, την πολιτική ευθύνη. Για την παιδική ηλικία, τη μνήμη και το τραύμα.

Σημείωμα Παράστασης

Ο μονόλογος του Ρίτσου είναι ένα ποίημα ταυτότητας και ένα παιχνίδι με μάσκες: O ποιητής προσπαθεί να συμφιλιώσει δύο πλευρές του εαυτού, με τον Νεοπτόλεμο, ως πιο ανθρώπινο και λιγότερο πολεμιστή, να αντιπροσωπεύει την ιδιωτική πλευρά του Εγώ και τον Φιλοκτήτη, ταυτισμένο με τον πόλεμο και τη νίκη, να συμβολίζει τη δημόσια. Μπορεί ο Φιλοκτήτης στο τέλος να αποφασίζει να εγκαταλείψει την εξορία του, το ποίημα όμως περιστρέφεται γύρω από τον ευάλωτο και ευαίσθητο Νεοπτόλεμο.

Ο Φιλοκτήτης του Ρίτσου μιλά για όλα όσα μας ταλανίζουν και τώρα: την εσωτερική μοναξιά του ανθρώπου, τα ιδανικά, το προσωπικό και κοινωνικό-ιστορικό τραύμα του ατόμου και της κοινωνίας, την συμφιλίωση, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα παιχνίδια εξουσίας, την αλλοτρίωση της ψυχής, την οικογένεια και τα ιδεολογικά καθήκοντα του ατόμου, τις πράξεις μας που μας καθορίζουν, την απάτη και τη φιλία, τις νίκες που χάνουμε, τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε, τα προσωπεία που καλούμαστε να φοράμε, τον πόλεμο σε κάθε του εκδοχή.

Στην παράσταση τραγουδάει η ηθοποιός Βέφη Ρέδη ένα μοιρολόι από τα βάθη των Βαλκανίων, υπενθυμίζοντάς μας, πίσω από τα πέπλα της, τις «σύγχρονες σειρήνες» του πολέμου.

Σε μία Ευρώπη που αργοπεθαίνει, σε ένα Κόσμο που καταρρέει, το ερώτημα παραμένει το εξής: «Γιατί ήρθαμε, γιατί πολεμήσαμε, γιατί και πού επιστρέφουμε;»

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Γιάννης Ρίτσος

Σκηνοθεσία: Σίσσυ Παπαθανασίου

Συμμετοχή: Βέφη Ρέδη

Σκηνικός χώρος- Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Μουσική: The Milena principle project

Φωτογραφία: Frank James Johnson και Αντώνης Κωνσταντουδάκης

Ερμηνεύει ο Ένκε Φεζολλάρι

Πληροφορίες:

Πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ημέρες Παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη              

Από 5 Σεπτεμβρίου έως 27 Σεπτεμβρίου 2016.

Ώρα Έναρξης 21.30

Διάρκεια Παράστασης: 45 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Είσοδος: 8 € κανονικό, 5 € φοιτητικό, ανέργων

Κρατήσεις: 210 32 10 179 (καθημερινές 12.00-19.00)

3. Μουσικό live: Evripidis and his Tragedies

O Evripidis and His Tragedies επιστρέφει στο Βρυσάκι για να παρουσιάσει κομμάτια από όλη του την καριέρα, στην πιο απογυμνωμένη από στολίδια αλλά και πιο ουσιαστική βερσιόν τους. Έχοντας ως επίκεντρο τον τελευταίο του δίσκο ”Futile Games In Space And Time”, θα παρουσιάσει και πολλά ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον επερχόμενο ελληνικό του δίσκο.

Ένας συνδυασμός πιάνου και φωνής που είναι αρκετός για να βυθίσει τον ακροατή σε αυτό τον βαθιά προσωπικό αλλά ταυτόχρονα τόσο αναπάντεχα οικείο σε όλους μας κόσμο του δημιουργού του.

O Evripidis and His Tragedies ξεκίνησε σαν ένα προσωπικό μουσικό project του Ευριπίδη Σαμπάτη, ενός πιανίστα με κλασική εκπαίδευση, συγγραφέα και εικαστικού, ενόσω ακόμα βρισκόταν στην Αθήνα και τραγουδούσε μόνος του παίζοντας πιάνο. Η καρδιά του τον οδήγησε στη Βαρκελώνη, όπου άρχισε να κάνει live εμφανίσεις μόνος, κυρίως σε μικρά, ατημέλητα μπαρ.

Γρήγορα ανακάλυψε ότι μερικοί από τους φίλους του, ήδη μέλη σε άλλα συγκροτήματα της ζωντανής indie σκηνής της Βαρκελώνης, ήταν πολύ ταλαντούχοι και ότι περνούσε καλά παίζοντας μουσική μαζί τους. Άραγε ήταν πεπρωμένο η έλξη τους προς το project ή όλα προέκυψαν από την πρόσκλησή του να συμμετέχουν; Όπως και να ’χει, το αποτέλεσμα ήταν μια σύμπνοια από φρέσκιες ιδέες που γρήγορα άρχισε να γίνεται το τέλειο soundtrack της ζωής στην πόλη.

Η διαρκώς εξελισσόμενη δυναμική φύση του project αλλάζει μορφές ανάλογα με τον χώρο, τον τρόπο που ευθυγραμμίζονται οι πλανήτες ή το που φυσάει ο άνεμος. Ο Evripidis and His Tragedies είναι άλλοτε ένα one-man show κι άλλοτε ένα πολυάνθρωπο εύρημα, που έχει εμφανιστεί ζωντανά σε πολλά διαφορετικά μέρη: από μικρά μπαρ και nightclubs σε γκαλερί τέχνης και μπουτίκ, από διεθνή φεστιβάλ (Primavera Sound, Primavera Club, Faraday, Placa Odiseea, Synch, Petit Comitée) σε εγκαταλειμμένα διαμερίσματα, από θέατρα σε ταράτσες και από δισκάδικα σε επιδείξεις μόδας. Αυτό το εγκάρδιο project έχει δεχτεί ζεστή υποδοχή σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Αθήνα, Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Μπιλμπάο, Γκρόνινγκεν και σε πολλές άλλες πόλεις.

Η μουσική του Evripidis and his Tragedies είναι pop με οδηγό το πιάνο, άλλες φορές ηλιόλουστη και άλλες σκοτεινή. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος έγραψε για τα τραγούδια του Ευριπίδη ότι συνδυάζουν μοναδικά όλη την δημοφιλή μουσική του 20ού αιώνα, ξεκινώντας από την κλασσική (Fauré, Ravel…), περνώντας από την αμερικάνικη μουσική των δεκαετιών του 20 και του 30, το μιούζικαλ, το καμπαρέ και όλη την ποπ από το 50 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβάνοντας και τη μουσική επένδυση ταινιών που φαίνεται να είναι μια βασική επιρροή. Προσθέστε σε αυτά την αμέριστη αγάπη του Ευριπίδη για τη μουσική του μπαρόκ και έχετε ένα συνδυασμό ιδιόμορφο και αλλεργικό στις ταμπέλες, επηρεασμένο από καλλιτέχνες τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους, όπως οι Beach Boys, τα γυναικεία συγκροτήματα των 60´s, όπως οι Shirelles και οι Shangri-Las, ο Jonathan Richman, οι Belle & Sebastian, οι The Magnetic Fields, ο Scott Walker, η Kate Bush, ο F.Chopin ή ο J.S.Bach (για να απαριθμήσουμε μόνο μερικούς).

Οι στίχοι, συνήθως στα αγγλικά αλλά ενίοτε και στα ελληνικά και ισπανικά, διακατέχονται από ένα σκοτεινό χιούμορ ή έναν αθεράπευτο ρομαντισμό, με επαναλαμβανόμενα θέματα τους εραστές που ακολουθούν χωριστούς δρόμους, τα παλιρροϊκά κύματα, τα δόντια που πέφτουν, την αγάπη χωρίς ανταπόκριση, τις μεθυσμένες νύχτες, τις εμπορικές αυτοκτονίες, τα βρώμικα πεζοδρόμια, τα γαλλικά φιλιά, τις τεμπέλικες διακοπές διαρκείας στα ελληνικά νησιά, το ατσούμπαλο σεξ στα αντίσκηνα, τους όρκους αιώνιας αγάπης, την άστατη ερωτική ζωή, τις τρομακτικές νύχτες, τα φαντάσματα, τα αναμνηστικά, τις στρωματσάδες σε ξένα σπίτια, τα πρωινά της Κυριακής, τις αναμνήσεις αγάπης, τις προσκλήσεις σε εφηβικά πάρτυ, τις πόλεις φαντάσματα αλλά κυρίως ό,τι δεν είναι πια εδώ και έχει αφήσει μόνο μια ουλή, μια μελαγχολική σχέση, όπου ο ρομαντισμός δεν πέθανε ποτέ, όπου η αρμονία δημιουργείται με μια ευφυή ματιά στη σύγχρονη ζωή, για κερδισμένους και χαμένους, θύματα και νικητές, για ήρωες και καθάρματα.

Ο Evripidis and his Tragedies έχει κυκλοφορήσει 3 album (καθώς και διάφορα ακυκλοφόρητα τραγούδια, soundtracks για videoart, ταινίες μικρού μήκους και μουσικά video που μπορούν να βρεθούν στο internet). Ο τελευταίος του δίσκος με τίτλο Futile Games In Space And Time κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, Ισπανία και ΗΠΑ με πολύ καλές κριτικές.

www.evripidisandhistragedies.com

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρα: 21.30

Εισιτήριο: 5 €

Κρατήσεις: 210 3210179

4. Μαθήματα του προγράμματος «Αλληλεγγύη»: Οι εγγραφές ξεκινούν!

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης “Αλληλεγγύη” επιστρέφει στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης που συνεχίζει να αποτελεί  ζωντανή κοινότητα και κυψέλη γνώσης. Το πρόγραμμα, ως γνήσιο τέκνο της ανάγκης, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 βασισμένο σε μια ιδέα: τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, με την εθελοντική προσφορά δεκάδων δωρεάν μαθημάτων, ανοιχτά προς το κοινό.

Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 τριμηνιαίους κύκλους μαθημάτων. Ο Α΄ κύκλος ξεκινάει από 26 Σεπτεμβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2016. Η περίοδος εγγραφών είναι από  Δευτέρα 12 έως Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, καθημερινές 12.00-17.00.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινές σε εβδομαδιαία βάση στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης & Δράσης, οδός Βρυσακίου 17, Πλάκα (Πίσω από τη Στοά του Αττάλου. Μετρό: Μοναστηράκι). Το ακριβές πρόγραμμα με τις ημερομηνίες έναρξης και το ωράριο των μαθημάτων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Παράλληλα, προσκαλούμε εθελοντές διδάσκοντες σε μαθήματα Τεχνών, Γλωσσών, Σχολικά, Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ειδικής Αγωγής, να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους και την έμπνευσή τους στην κοινότητα. Αν θεωρείτε ότι διαθέτετε την απαραίτητη εμπειρία για να προτείνετε ένα νέο μάθημα στο πρόγραμμα «Αλληλεγγύη», μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: [email protected].

Πληροφορίες:

Έναρξη Α’ Κύκλου: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Διάρκεια: 3 μήνες (έως τις 16 Δεκεμβρίου 2016)

Εγγραφές: Από Δευτέρα 12 έως Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, 12.00-17.00, καθημερινές 

Κόστος εγγραφής: 15€/τριμηνιαίο κύκλο με δυνατότητα παρακολούθησης έως και 3 μαθημάτων του κύκλου

Open Day: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18.00

Χώρος: Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Τηλέφωνο: 210 3210179

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.fringenet.gr/community/allileggyi

5. Μουσική Παράσταση: Η Οδύσσεια του μέσου ανθρώπου

Μια μουσική παράσταση, δεμένη με αφήγηση και στολισμένη με θεατρικές δράσεις από την κολλεκτίβα Deprofundis. Μια συνάντηση κανονίζεται. Μια συνάντηση σε ένα κομβικό σημείο της ζωής του μέσου ανθρώπου. Εκεί που το παρόν ατενίζει το παρελθόν και αγωνιά για το μέλλον. Εκεί που το σήμερα συγκρίνει το χθες με ένα καλύτερο αύριο. Εκεί που ο καθένας φτάνει μόνος του και αναζητά κάτι κοινό με όλους τους άλλους.

Σε μια χώρα όπου κάποιοι μπαινοβγαίνουν άστατα και κάποιοι τους παρατηρούν ακίνητοι και προβληματισμένοι.. δυο διαφορετικά κομμάτια που παράλληλα αποτελούν μέρη ενός ενιαίου συνόλου, συναντιούνται μέσα στη νύχτα, σκέφτονται, συζητούν και τραγουδάνε..

Συντελεστές:

Αλίκη Μαργαρού: φωνή, κρουστά

Βαγγέλης Καλοχριστιανάκης: φωνή, ακουστική κιθάρα

Γιώργος Μαργαρός: φωνή, ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα, γιουκαλίλι

Στέφανος Σαμπάνης: αφήγηση

Κείμενο: Στέφανος Σαμπάνης

Σκηνοθεσία: η ομάδα

Κοστούμια: της ντουλάπας

Γραφιστική επιμέλεια: Βαγγέλης Καλοχριστιανάκης

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρα: 21.30

Είσοδος 10 ευρώ

Διάρκεια: 90΄

6. Πολιτιστικός περίπατος: “Αθλητισμός και Γυμνάσια στην Αρχαία Αθήνα”

Η Attica Terra Walks συνεχίζει για τους φίλους της τη δημιουργική “συνέργεια” με το  “Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης” συνδιοργανώνοντας μία σειρά πολιτιστικών δράσεων και το φθινόπωρο από τις 25 Σεπτεμβρίου για μη “εφησυχασμένο κοινό”.

Όραμα της “συνέργειας” αυτής παραμένει η δημιουργία ποιοτικών, πρωτότυπων, πολιτιστικών δράσεων (όπως πολιτιστικών περιπάτων, σεμιναρίων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αφηγήσεων παραμυθιών, καλλιτεχνικών εργαστηρίων) με μία  συμβολική συμμετοχή, ώστε να μπορεί ν’ανταποκριθεί και το ευρύτερο κοινό καθώς και τα παιδιά με τη συμμετοχή τους σε workshops.

Σκοπός των πολιτιστικών μας δράσεων, μέσα από  μια δια-πολιτισμική και κυρίως διεπιστημονική ματιά,  είναι ν’αναδειχθεί  η πόλη της Αθήνας σε πηγή έμπνευσης για “δημιουργία” και να γίνει η αφορμή  για “επικοινωνιακό μοίρασμα” καθώς  και  το κίνητρο να “ξανα-ανακαλύψουμε” κάτι  που έχουμε λησμονήσει…!

Η φθινοπωρινή μας πολιτιστική δράση ξεκινάει με το θεματικό περίπατο: “Αθλητισμός και Γυμνάσια στην Αρχαία Αθήνα”.

Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα πιο καθοριστικά στοιχεία του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.  Υπήρξε  άμεσα συνδεδεμένος με την θρησκευτική ζωή των Πόλεων – Κρατών, όπως αυτή εκφράστηκε στα μεγάλα Πανελλήνια Ιερά αλλά και στις εκατοντάδες τοπικές εορτές που τελούνταν στα ιερά των Πόλεων.

Σε όλες του τις μορφές χρησιμοποιήθηκε από τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις ως ένα από τα εργαλεία κοινωνικής προβολής. Το “Γυμνάσιο” υπήρξε ως θεσμός αλλά και ως κτήριο επίσης, ένα από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την Ελληνική Πόλη. Η Αρχαία Αθήνα ήδη από τα Αρχαϊκά χρόνια διέθετε τρία “Γυμνάσια”, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν και άλλα. Παράλληλα λειτουργούσαν και πολλές παλαίστρες, ιδιωτικά ιδρύματα άθλησης.

Μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί και εν μέρη ανασκαφεί, τα τρία πιο σημαντικά Γυμνάσια: της Ακαδημίας, του Λυκείουκαι του Κυνοσάργους. Επίσης, από τον 4ο αιώνα π.Χ. είχε δημιουργηθεί στα προάστια της Πόλης, κοντά στον ποταμό Ιλισσό, μεγάλο Στάδιο το οποίο για πολλούς αιώνες υπήρξε ο κύριος αθλητικός χώρος της Αθήνας.

Ο Θεματικός μας περίπατος, με τίτλο Αθλητισμός και Γυμνάσια στην Αρχαία Αθήνα, θα  μας ταξιδέψει στην ιστορία του αθλητισμού στην Αθήνα  και μέσα από τις αρχαιολογικές μαρτυρίες που σχετίζονται με τους αθλητικούς θεσμούς και χώρους. Η περιήγησή μας περιλαμβάνει επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη και το Παναθηναικό Στάδιο. Θα προηγηθεί επιστημονική παρουσίαση με power point στο χώρο παρουσιάσεων στο “Βρυσάκι”.

Η διαδρομή σχεδιάστηκε από τον Αριστοτέλη Κοσκινά (Αρχαιολόγος – Ξεναγός) για την Attica Terra Walks σε συνεργασία με την Έμμη Γραμμένου (Ιστορικός Τέχνης – Δημιουργός της Attica Terra Walks) στο πλαίσιο νέας δημιουργικής συνεργασίας με το “Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης”.

(Δεν συμπεριλαμβάνονται στη διαδρομή εισιτήρια σε Αρχαιολογικούς χώρους καθώς και αναψυκτικά).

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρα: 11.00

Διάρκεια: 3 ώρες

Σημείο συνάντησης: Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης

Συμμετοχή στη πολιτιστική  δράση: 10 €

Κρατήσεις:  +30 210 3210179

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Παρσκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

www.atticaterrawalks.com

7. Έκθεση Ζωγραφικής  #1

“Κάθε φορά που λερώνω τα χέρια μου με χρώμα, κάθε πιτσιλιά που στεγνώνει πάνω τους με κάνει να αισθάνομαι πως κάτι καθαρό και ειλικρινές γεννιέται. Ζούμε σε μια εποχή που τα μάτια μας σκοτεινιάζουν συχνά, μεγαλύτερη δύναμη όμως έχει η ματιά μας και αυτό που προσπαθούμε να εντοπίσουμε για να μας λυτρώσει από ότι μας βαραίνει. Ελπίζω να χρωμάτισα την ψυχή σας και να ακούμπησα απαλά τις σκέψεις σας.”

Ο Γιώργος Κανονίδης είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης και ζωγραφίζει όσα χρόνια  θυμάται τον εαυτό του. Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα στις 30 Σεπτεμβρίου 1978 και από την οικογένεια του είχε πάντα την απόλυτη ελευθερία να εκφράζει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Είχε γίνει αντιληπτή από νωρίς η κλίση του στην ζωγραφική και είχε την απαραίτητη ενθάρρυνση και υποστήριξη.

Η έμπνευση για τον ίδιο βρίσκεται καθημερινά γύρω του, παντού. Στο φως της ημέρας ,στην φύση , στο σκοτάδι, στην εναλλαγή συναισθημάτων σε έναν ήχο. Επηρεασμένος από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό παντρεύει τις χρωματικές του επιλογές με τις συναισθηματικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται η δράση στα μάτια του θεατή. Παρατηρεί συνέχεια και πειραματίζεται συνεχώς , σε κάθε προσπάθεια του βουτάει στο χάος όπως λέει για να πιάσει έστω μια στιγμή μοναδική ,όχι ρεαλιστική και σύντομη. Αυτό επαναλαμβάνετε μέχρι να ανακουφίσει  την λύσσα του για έκφραση και δημιουργία.

Είναι η πρώτη του ατομική έκθεση ωστόσο  ήδη κάποια από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πληροφορίες

Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Διάρκεια έκθεσης: Από 30 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, κάθε μέρα, 12.00- 20.00

Πληροφορίες: 210 3210179

8. Εγγραφές για Σεμινάριο Μακιγιάζ

Με κίνητρο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των γυναικών, η Αγγελική Ανεζίρη αναδεικνύει το μοναδικό προσωπικό στυλ της κάθε γυναίκας.  Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της στις καλές τέχνες και ιδιαίτερα στη ζωγραφική η οποία διαμόρφωσε την προσωπικότητά της και προσδιόρισε από πολύ νωρίς την τελική επαγγελματική της επιλογή.

Παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας που την βοήθησε πολύ να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για την γυναίκα ενώ παράλληλα σπούδασε αισθητική και επαγγελματικό μακιγιάζ. Παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια κι ενημερώνεται για νέα προϊόντα και τεχνικές. Έχει κάνει το μακιγιάζ σε φωτογραφήσεις, σε video clip καλλιτεχνών, σε events ομορφιάς, σε θέατρα (θεατρική παράσταση Annie) κ.α. Έχει διδάξει σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σαν καθηγήτρια επαγγελματικού μακιγιάζ.

Το σεμινάριο μακιγιάζ περιλαμβάνει:

Φωτοσκιάσεις

Μορφολογία Προσώπου – Διορθώσεις – Ιδιομορφίες

Εξουδετέρωση Δυσχρωμιών

Τοποθέτηση Make Up

Τοποθέτηση Πούδρας

Τοποθέτηση Ρουζ

Τεχνική Μακιγιάζ Ματιών (Banana – Smokey Eye – Lamda – Αντιστροφή)

Περιποίηση – Μακιγιάζ Φρυδιών

Μακιγιάζ Χειλιών – Διορθώσεις

Contouring

Πρωινό Μακιγιάζ

Απογευματινό Μακιγιάζ

Βραδινό Μακιγιάζ

Νυφικό Μακιγιάζ

Καθαρισμός προϊόντων

Πληροφορίες:

Τον Οκτώβριο στο Βρυσάκι 

Κάθε Σάββατο, για τέσσερις συναντήσεις, 12.00 – 14.00

Κόστος: 20€ + ΦΠΑ τον μήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:25