search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:46
MENU CLOSE

Τις ανησυχίες της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ μοιράζεται το ΔΝΤ

01.09.2016 18:02
Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ για να αναλάβουν το ΔΝΤ - Media

 

Τις ανησυχίες που διατύπωσε η Κομισιόν στην επιστολή της για την ΕΛΣΤΑΤ και την υπόθεση Γεωργίου συμμερίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Τζέρι Ράις. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, στα μέσα Σεπτεμβρίου φτάνει στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου της οικονομίας.

Αυτό έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του οργανισμού στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, ενώ τα ευρήματα θα αξιοποιηθούν αργότερα στη διαδικασία της αξιολόγησης της οικονομίας του προγράμματος και της μελέτης για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Ερωτηθείς για το θέμα ΕΛΣΤΑΤ και την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Ράις είπε πως, παρόλο που το ΔΝΤ δεν σχολιάζει υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, υπογράμμισε ότι συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην απεικόνιση των στατιστικών δεδομένων της χώρας από την ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και εντεύθεν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από το 2010 και μετά, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς έχει πραγματοποιηθεί αξιόλογη πρόοδος στον τομέα αυτό.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό «να προστατεύσουμε την πρόοδο αυτή που έχει συντελεστεί (σ.σ. στην απεικόνιση των στατιστικών στοιχείων), καθώς η ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων αποτελεί κρίσιμο στοιχείο και προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος.

Για τον κ. Γεωργίου, υποστήριξε ότι είναι πρώην στέλεχος του Ταμείου, επιφυλάχθηκε, ωστόσο να εξετάσει κατά πόσο είχε παραιτηθεί από το 2010, όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40