search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:56
MENU CLOSE

Την βίασε και την εκβίαζε με φωτογραφίες και βίντεο

02.09.2016 08:04
«Αλέρτ» από τη ΔΗΕ για σεξουαλική εκβίαση μέσω emails - «Ανοίξαμε την κάμερα και σε καταγράψαμε σε προσωπικές στιγμές» - Media
 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση βιασμού, παράνομης βίας και εκβίασης σε βάρος 20χρονης που οργανώθηκε μέσω του διαδικτύου.
 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Αττική, 31χρονος και 37χρονη. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα του βιασμού, της παράνομης βίας και της εκβίασης κατά συναυτουργία.
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 20χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος, αφού αρχικά την προσέγγισε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από συνομιλίες τους την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες της.
 
Ακολούθως, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, την απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και την έπεισε να συναντηθούν, οπότε με το πρόσχημα ότι θα διαγράψει το επίμαχο υλικό την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη.
 
Συνεχίζοντας τις εκβιαστικές του απαιτήσεις, ζητούσε το χρηματικό πόσο των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφικό υλικό που είχε απαθανατίσει, όπως ισχυρίστηκε, εν άγνοια της, κατά την διάρκεια της ασελγούς πράξης. Μάλιστα την ενημέρωσε ότι τα χρήματα, θα τα παραλάμβανε η 37χρονη φίλη του.
 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, για τη διακρίβωση και ταυτοποίηση της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων.
 
Σε προκαθορισμένη συνάντηση της 20χρονης με την 37χρονη για την παράδοση μέρους του χρηματικού ποσού, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν την 37χρονη αφού είχε παραλάβει από την 20χρονη το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο και βρέθηκε στη κατοχή της.
 
Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και ο 31χρονος.
 
Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που επακολούθησαν στο αυτοκίνητο και την οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.535 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτα μνήμης.
 
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, για την πλήρη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης ,
 
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στην κύρια ανάκριση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:56