search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:35
MENU CLOSE

Τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τον «χάκερ των πολιτικών»

02.09.2016 09:55
Τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τον «χάκερ των πολιτικών» - Media

 

Ο χάκερ γνωστός  με το ψευδώνυμο Gucifer, ο οποίος είναι ρουμανικής καταγωγής, καταδικάστηκε σε 52 μήνες φυλάκισης, μετά τη σύλληψή του πριν από περίπου 1 χρόνο. Ο Μαρσέλ Λαζάρ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο Μάϊο στις κατηγορίες για κλοπή ταυτότητας και για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστή.

Ο Λαζάρ, στο στόχαστρο του οποίου είχαν βρεθεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ και τα μέλη της οικογένειας Μπους, είχε συλληφθεί στις 24 Ιανουαρίου του 2014 αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για hacking. Το περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το 2013 ο 44χρονος Ρουμανός είχε αποκαλύψει άθελά του ένα προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, αφού είχε «χακάρει» το λογαριασμό της πρώην πολιτικού της συμβούλου Σίντνεϊ Μπλούμενταλ. Δύο χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Κλίντον, και ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, διατηρούσε έναν προσωπικό λογαριασμό email ο οποίος συνδεόταν με έναν ιδιωτικό σέρβερ στην κατοικία της στη Νέα Υόρκη. Την υπόθεση αυτή είχε αναλάβει να ερευνήσει το FBI.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, οι αρχές πιστεύουν ότι ο Λαζάρ, ένας πρώην οδηγός ταξί στη Ρουμανία, έχει «χακάρει» τουλάχιστον 100 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ΗΠΑ μεταξύ 2012 και 2014.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:31