search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Σταϊνμάιερ: Μη δεσμευτικό το ψήφισμα της Μπούντεσταγκ για τη γενοκτονία των Αρμενίων

02.09.2016 10:15
O Σταϊνμάιερ ζητά συγγνώμη από την Πολωνία για τις «ωμότητες» του Β

 

Η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε σε «κίνηση καλής θελήσεως» απέναντι στην Τουρκία μέσα από δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φράνκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναφορικά με το ψήφισμα που εξέδωσε η Μπουντεσταγκ για την αναγνώριση της  γενοκτονίας των Αρμενίων στις 2 Ιουνίου.

«Το γερμανικό κοινοβούλιο έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να εγκρίνει ότι ψήφισμα θέλει, αλλά η ίδια η Μπουντεσταγκ έχει δηλώσει πως δεν είναι όλες οι αποφάσεις της δεσμευτικές» ανέφερε στη δήλωσή του ο Σταϊνμάιερ σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει την ένταση που υπάρχει στις γερμανο-τουρκικές σχέσεις λόγω της άρνησης της Αγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ ύστερα από την ιστορική απόφαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Spiegel είχε μιλήσει για αναμενόμενη υποχώρηση της Μέρκελ απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  για το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ώστε να μην δυσχεράνει την θέση της αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, την ανακοίνωση θα την έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης καθότι η Μέρκελ «δεν ήθελε να φανεί πως υποχωρεί στις πιέσεις του Ερντογάν».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:51