search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:58
MENU CLOSE

Τηλεοπτικές άδειες: Πότε και πώς θα δοθούν τα χρήματα από τους νέους καναλάρχες

02.09.2016 11:30
Τηλεοπτικές άδειες: Πότε και πώς θα δοθούν τα χρήματα από τους νέους καναλάρχες - Media
 
Η ολοκλήρωση της πλειοδοτικής διαδικασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ανέδειξε τα τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα που θα τις λάβουν και έκανε το Ελληνικό Δημόσιο πλουσιότερο κατά 246 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα διατεθούν σε δράσεις υπέρ ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 
Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τίμημα της κάθε άδειας θα καταβληθεί από τον υπερθεματιστή σε τρεις ισόποσες δόσεις, με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου με τον εξής τρόπο:
 
  • Η πρώτη δόση εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή του,
  • Η δεύτερη δόση εντός δώδεκα μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και
  • Η τρίτη εντός 24 μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας.
Σημειώνεται ότι ο νόμος περιγράφει και το τι θα συμβεί σε περίπτωση μη καταβολής του αντιτίμου στον χρόνο που προβλέπεται.
 
Σε περίπτωση που ο υπερθεματιστής δεν καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, εκπίπτει και τη θέση του λαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος.
 
Η ανάκληση της άδειας σημαίνει πως αυτή κατακυρώνεται αυτόματα στον επόμενο συμμετέχοντα που είχε καταθέσει και την υψηλότερη χρηματική πρόταση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03