search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:54
MENU CLOSE

Η… απρόβλεπτη συνάντηση του Ευαγγ. Βενιζέλου με τη Ζωή Λάσκαρη

04.09.2016 11:28
Η... απρόβλεπτη συνάντηση του Ευαγγ. Βενιζέλου με τη Ζωή Λάσκαρη - Media

 

Στις…σελίδες του περιοδικού ΒΗΜΑgazino «συναντήθηκαν» ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η δημοφιλής ηθοποιός, Ζωή Λάσκαρη με την οποία τον συνδέει μακροχρόνια φιλία.

Συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το προσφυγικό.

«Με τον Βαγγέλη είμαι πολλά χρόνια φίλη, από την εποχή που δούλευα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ή και από πιο πριν ακόμη. Τον Βαγγέλη τον αγαπώ, τον εκτιμώ, θεωρώ το μυαλό του σπουδαίο, όπως τον θεωρώ και πολύ φίλο. Ξέρω ότι σε μια δύσκολη στιγμή θα μου σταθεί», ανέφερε η κ. Λάσκαρη στο ΒΗΜΑgazino. «Οταν γνωριστήκαμε, εδώ και πολλά χρόνια, με τη Ζωή, νιώσαμε μια πολύ μεγάλη οικειότητα, ίσως επειδή διαθέτουμε έναν κοινό παρονομαστή. Και ο κοινός παρονομαστής είναι το ρίσκο και η δημόσια δράση. Γιατί αυτά ενώνουν τον καλλιτέχνη με τον πολιτικό», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Η κα Λάσκαρη και ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκαν και σε ένα πολύ συχνό φαινόμενο – τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την πολιτική. Η κ. Λάσκαρη, τόνισε ότι πολλοί καλλιτέχνες αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά, «γιατί θεωρούν ότι τοποθετώντας μία ταμπέλα στον εαυτό τους θα βρίσκουν πολύ ευκολότερα δουλειά και επιπλέον θα τους αντιμετωπίζουν κατά κάποιον τρόπο και ως πρότυπα. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες σε σχέση με αυτούς που γνωρίζουμε ασχολούνται με την πολιτική γιατί αυτό τους εξυπηρετεί», σχολίασε η κα Λάσκαρη.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πολιτική πράξη» το θέατρο και τον κινηματογράφο διαφοροποιώντας όμως την κομματική ενασχόληση «ή τη δήλωση ότι ανήκω και εγώ κάπου μαζί με την πλατιά μάζα, ώστε να γίνομαι συμπαθής επειδή είμαι του συρμού».

Τον κ. Βενιζέλο και την κα Λάσκαρη απασχόλησε και η προσφυγική κρίση στη συνέντευξη τους. Η κα Λάσκαρη, υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να ενσωματωθούν οι πρόσφυγες “¨με μια άλλη κουλτούρα και μια άλλη θρησκεία” στους ρυθμούς ζωής της ΕΕ, λέγοντας:  «Δεν μπορεί ο Ευρωπαίος να τακιμιάσει με την Ανατολή. Άρα πού πάμε; Τους συμπονάς όλους αυτούς τους ανθρώπους, δεν θέλεις να πνίγονται, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζεσαι ανίσχυρος να κάνεις οτιδήποτε».

«Είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όχι η Ελλάδα, δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και φυσικά δείχνει την πολιτική ανυπαρξία όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και τους διεθνούς συστήματος, των διεθνών θεσμών», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:53