search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40
MENU CLOSE

Ανακάλυψαν υποβρύχιο φάντασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Video)

05.09.2016 07:52
Ανακάλυψαν υποβρύχιο φάντασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Video) - Media

Χρειάστηκαν 76 χρόνια από τη βύθισή του κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ώστε να εντοπιστεί το υποβρύχιο HMS Tarpon της τάξεως Τ. Το υποβρύχιο βρέθηκε στα ανοικτά της Δανίας σε βάθος 40 μέτρων, σε έρευνες που πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης του Πολεμικού Μουσείου της Δανίας μαζί με τη Βρετανή ωκεανολόγο, Ινές ΜκΚάρτνεϊ, στην αναζήτησή τους για ναυάγια υποβρυχίων και πλοίων από την μάχη της Γιουτλάνδης κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το υποβρύχιο διέθετε πλήρωμα 50 ατόμων, ενώ κάθε επικοινωνία μαζί του χάθηκε στις 10 Απριλίου 1940 χωρίς κανείς να γνωρίζει τη συναίβει. Το ναυάγιο το ανακάλυψαν την περασμένη εβδομάδα από Δανούς δύτες, με την αρμόδια υπηρεσία να επιβεβαιώνει τα ευρήματα πριν από λίγες ώρες.

Οι δύτες εντόπισαν τρύπες στο κουφάρι του υποβρυχίου, το περισκόπιο να έχει σπάσει, ενώ βάσει των στοιχείων που είχαν συλλέξει δείχνουν πως το υποβρύχιο ενεπλάκη σε μάχη πριν την βύθιση του καθότι οι τορπίλες έλειπαν από το υποβρύχιο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός DR3 μετέδωσε ζωντανά υλικό από τις έρευνες στο βυθό της θάλασσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40