search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:26
MENU CLOSE

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία χορεύει συρτάκι στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας! (Video)

05.09.2016 09:16

 

Μάγεψαν για μια ακόμα φορά οι Έλληνες το κοινό στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας, που καταχειροκρότησε την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας να παιανίζει και να χορεύει συρτάκι.

Όπως αναφέρει το www.onalert.gr το διεθνές φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Σχημάτων «Spasskaya», στη Μόσχα ολοκληρώθηκε το Σάββατο. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος συνολικά 22 στρατιωτικές μπάντες από 12 χώρες που έκαναν την εμφάνισή τους στην Κόκκινη Πλατεία.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε μικτή μπάντα, από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη συμμετοχή ατόμων από το Πολεμικό Ναυτικό και μαέστρο τον Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.

Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ιδρύθηκε το 1947, αποτελούμενο από έφεδρο προσωπικό σαράντα (40) ατόμων, με Διοικητή τον Υποσμηναγό Νικόλαο Ραυτόπουλο.

Το 1953 το Σμήνος Μουσικής άρχισε να πλαισιώνεται με μόνιμο προσωπικό.

Σήμερα, το Σμήνος Μουσικής αποτελείται από τη Μπάντα, η οποία έχει σαράντα δύο (42) άτομα (3 Αξιωματικούς και 39 Υπαξιωματικούς) και την ελαφρά Ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά (7) Υπαξιωματικούς, με Διοικητή τον Σμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.

Η Μπάντα συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΠΑ σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών. (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κορέα, Μάλτα, Ουκρανία, Ρουμανία και Ρωσία).

Η ελαφρά Ορχήστρα έχει ποικίλο μουσικό πρόγραμμα και διατίθεται για την κάλυψη αναγκών διαφόρων εκδηλώσεων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της χώρας μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24