search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:56
MENU CLOSE

Νέες προτάσεις της Κομισιόν για τις χρεώσεις περιαγωγής

05.09.2016 12:37
Νέες προτάσεις της Κομισιόν για τις χρεώσεις περιαγωγής - Media
 
Ως γνωστόν, η Ε.Ε. έχει αποφασίσει ότι από τον Ιούνιο του 2017 καταργούνται οι χρεώσεις περιαγωγής για τη χρήση κινητής τηλεφωνίας εντός των χωρών-μελών της Ένωσης.
 
Ωστόσο, όπως προέβλεπε η σχετική Οδηγία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε διευκρινιστική πρόταση, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο κανόνας της «λελογισμένης χρήσης», ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού εντός της Ε.Ε.
 
Ως παράδειγμα η Κομισιόν αναφέρει τη δυνατότητα αγοράς κάρτας SIM σε χώρα της Ε.Ε., όπου οι χρεώσεις είναι χαμηλότερες για τη χρήση εντός της χώρας, ή αν ο συνδρομητής μένει εκτός της χώρας καταγωγής τους, αλλά έχει συμβόλαιο στη χώρα του.
 
Αυτό που η Επιτροπή προτείνει -και το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης- είναι οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας να μπορούν να χρησιμοποιούν περιαγωγή με εγχώριες χρεώσεις για 90 μέρες το χρόνο, ενώ μετά από αυτό το διάστημα ο πάροχος θα μπορεί να χρεώσει την περιαγωγή επιπλέον.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει προτείνει χρεώσεις περιαγωγής 4 σεντ ανά λεπτό για ομιλία και 1 σεντ ανά SMS.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54