search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Έρευνα: Ο καφές θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 – Πιείτε όσο προλαβαίνετε!

05.09.2016 17:27
Αν νιώσετε αυτά τα συμπτώματα, ήρθε η ώρα να «κόψετε» τον καφέ  - Media

 

Ο πολυαγαπημένος καφές θα μπορούσε να εξαφανιστεί για πάντα εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Κλίματος.

Στοιχεία της έρευνας έδειξε ότι ο καφές θα εξαφανιστεί για πάντα μέχρι το 2080, αν συνεχιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η έρευνα αναφέρει ότι μέχρι το 2050 οι μισές καλλιέργειες καφέ του πλανήτη θα είναι άχρηστες εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη παρασίτων και μυκήτων.

Οι μύκητες όπως η σκουριά στα φύλλα του καφέ εξαπλώνονται στην Κεντρική Αμερική, ενώ ένα παράσιτο που ονομάζεται τρυπητής των καρπών του καφέ και εντοπίζεται συνήθως σε χαμηλότερη βλάστηση, βρέθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από ποτέ στην Τανζανία.

Αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πάντα, από την γεύση του καφέ στην τιμή και τη διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, η έρευνα προειδοποιεί:

«Χωρίς ισχυρές δράσει για την μείωση των εκπομπών ρύπων, η κλιματική αλλαγή αναμένεται να μειώσει τον παγκόσμιο χώρο που είναι κατάλληλο για την παραγωγή του καφέ έως και 50%, μέχρι το 2050. Το 2080, ο άγριος καφές, μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τους αγρότες, θα μπορούσε να εξαφανιστεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:28