search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:41
MENU CLOSE

Μικρά και Θεσσαλονικιά

24.09.2009 17:42

Βγήκε στον διαδικτυακό «αέρα» το οικονομικό site,  www.voria.gr που φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική (και όχι μόνο) ενημέρωση στη Β. Ελλάδα.

Βγήκε στον διαδικτυακό «αέρα» το οικονομικό site,  www.voria.gr που φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική (και όχι μόνο) ενημέρωση στη Β. Ελλάδα.

Επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας ανέλαβε ο πρώην προϊστάμενος ειδήσεων της ΕΤ-3, Χρίστος Νικολαΐδης και αρχισυντάκτρια η οικονομική συντάκτρια Μάγδα Κωνσταντινίδου. Το διαδικτυακό τηλεοπτικό ζωντανό δελτίο, που ακόμη δεν έχει βγει στον αέρα, γίνονται συζητήσεις να το αναλάβει η πρώην διευθύντρια του ανταποκριτικού γραφείου του Star Channel στη Θεσσαλονίκη Μαρία Ζερβοχωρίτου.

Πίσω από τα «πλήκτρα» των Η/Υ ωστόσο θα βρίσκονται και άλλοι έμπειροι συνάδελφοι και συνεργάτες, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, που με τις ανταποκρίσεις τους θα δίνουν τον οικονομικό σφυγμό, όχι μόνο της Β. Ελλάδας, αλλά όλης της χώρας, αλλά και ειδησιογραφία ποικίλης ύλης και ενδιαφέροντος.

Το καλό είναι ότι ήρθε για να μείνει και δεν πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα. Η δημιουργία του είχε αποφασιστεί πολλούς μήνες πριν και η εξαγγελία των εκλογών δεν ανέτρεψε τον σχεδιασμό.

Σοβαρή και στιβαρή η πρώτη σελίδα, Xρηματιστήριο on line, οικονομικά νέα και νέα των επιχειρήσεων, συνεντεύξεις επιχειρηματιών, ειδικά θέματα, βιομηχανία, αυτοκίνητο, συμβουλές υγείας και ομορφιάς, προτάσεις για τον τουρισμό και άλλα πολλά δείχνουν ήδη μια αξιόλογη προσπάθεια. Καλή επιτυχία.

Με τις τρεις απολύσεις που έγιναν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (Γ. Στρίκος, Μ. Χατζηδαμιανός, Ε. Ιατρού) ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στις 16 του μηνός. Χθες, προθυμοποιήθηκε να παραστεί στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ ο εργοδότης του σταθμού, Στέφανος Διαμαντόπουλος, για να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης είχε συζητηθεί η έκδοση καταγγελτικής ανακοίνωσης σε βάρος του σταθμού, που να ζητά την επαναπρόσληψη των δημοσιογράφων ή την κάλυψη των τριών θέσεων σε περίπτωση που οι απολυμένοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν.

Κατά της ανακοίνωσης ψήφισαν 4 μέλη του Δ.Σ. (Βοϊτσίδης, Φωκιανίδης, Χαλεπλίδου, Ντόζης), υπέρ 3 (Μεϊντάνη, Χανός, Κοντογουλίδης) και 1 παρών (Αδάμ).

Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας αποφάσισαν να μην κινηθούν σε ευθεία αντιπαράθεση με τον σταθμό. K    αι το αιτιολόγησαν επικαλούμενοι ότι και οι τρεις που απολύθηκαν δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν αλλά να ζητηθούν επίσημα εξηγήσεις από την εργοδοσία.

Το καλοκαίρι είχε προηγηθεί επικοινωνία του προέδρου της ΕΣΗΕΜΘ Μάκη Βοϊτσίδη με τον εργοδότη Στέφανο Διαμαντόπουλο. O τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι οι απολύσεις έγιναν λόγω της κρίσης, καθώς το προηγούμενο διάστημα «είχαν ενταχθεί στα μισθολόγια 5 νέοι δημοσιογράφοι», αλλά το «άνοιγμα» δεν του «βγήκε» επιχειρηματικά.

Οι ασύντακτοι και οι του Αδάμ, αντίθετα επέμειναν να εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία να ζητείται η κάλυψη των θέσεων εργασίας, με το επιχείρημα ότι συνδικαλιστικά «δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες οι απολύσεις».

Πάντως, ακόμη κι εάν η κρίση μείωσε κάπως τους τζίρους δεν δικαιολογούνται περικοπές για τον πρώτο στην «πυραμίδα», από την αρχή της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης. Ενίοτε, οφείλεις να επιβεβαιώνεις την πρωτιά βάζοντας ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, απ’ ότι τον καιρό των «παχιών αγελάδων», αναμένοντας τις καλύτερες μέρες…

Με τη συντακτική ομάδα που διευθύνει την εφημερίδα «Μακεδονία» ήταν να συναντηθούν χθες στην ΕΣΗΕΜΘ οι τρεις εργασιακοί εκπρόσωποι της εφημερίδας, που ζητούσαν εργασιακή συνέλευση, με θέμα τη συμπεριφορά των πρώτων απέναντί τους. Η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ έκρινε ότι πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι υπό την εποπτεία της και να μιλήσουν για να διευθετηθούν οι όποιες διαφορές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:40