22/10/2019 15:45:10

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δεν αποκλείει συμμαχία με την ακροδεξιά

Πόσο γρήγορα θα ορκίσουν νέα κυβέρνηση οι Ολλανδοί; Τι δείχνει η ιστορία; - Media

 

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο Μαρκ Ρούτε, αρνήθηκε να αποκλείσει μια πιθανή συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα PVV, το οποίο ηγείται των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές του Μαΐου.

Ο Ρούτε δήλωσε πως το φιλελεύθερο κόμμα του οποίου ηγείται, το VVD, «δεν αποκλείει τη συνεργασία με κανένα κόμμα αλλά μια πιθανή συνεργασία με το PVV δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ακροδεξιό κόμμα αναμένεται να κερδίσει μέχρι και 30 έδρες στο κοινοβούλιο αλλά θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να βρει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το ακροδεξιό PVV δημοσίευσε τον Αύγουστο τις προγραμματικές του δηλώσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνουν την αποπομπή του Ισλάμ από την Ολλανδία, το κλείσιμο τζαμιών και μουσουλμανικών σχολείων, την απαγόρευση του Κορανίου, και το κλείσιμο των κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες.

Ο Ρούτε, ο οποίος κατέχει το αξίωμα του από το 2010 και δήλωσε πρόσφατα πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, χαρακτήρισε πολλές από τις θέσεις των ακροδεξιών PVV παράνομες και αντιδημοκρατικές. Το οποίο έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το ότι προτίθεται να συνεργαστεί μαζί τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.