search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:31
MENU CLOSE

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δεν αποκλείει συμμαχία με την ακροδεξιά

06.09.2016 08:12
Ολλανδία: Σκάνδαλο «οικογενειακών επιδομάτων» συνταράσσει την κυβέρνηση Ρούτε - Media

 

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο Μαρκ Ρούτε, αρνήθηκε να αποκλείσει μια πιθανή συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα PVV, το οποίο ηγείται των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές του Μαΐου.

Ο Ρούτε δήλωσε πως το φιλελεύθερο κόμμα του οποίου ηγείται, το VVD, «δεν αποκλείει τη συνεργασία με κανένα κόμμα αλλά μια πιθανή συνεργασία με το PVV δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ακροδεξιό κόμμα αναμένεται να κερδίσει μέχρι και 30 έδρες στο κοινοβούλιο αλλά θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να βρει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το ακροδεξιό PVV δημοσίευσε τον Αύγουστο τις προγραμματικές του δηλώσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνουν την αποπομπή του Ισλάμ από την Ολλανδία, το κλείσιμο τζαμιών και μουσουλμανικών σχολείων, την απαγόρευση του Κορανίου, και το κλείσιμο των κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες.

Ο Ρούτε, ο οποίος κατέχει το αξίωμα του από το 2010 και δήλωσε πρόσφατα πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, χαρακτήρισε πολλές από τις θέσεις των ακροδεξιών PVV παράνομες και αντιδημοκρατικές. Το οποίο έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το ότι προτίθεται να συνεργαστεί μαζί τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24