search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:21
MENU CLOSE

Επτά νεκροί από βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

19.06.2011 09:23
Επτά νεκροί από βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Λιβύη  - Media

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην ανατολική Τρίπολη, σύμφωνα με Λίβυους αξιωματούχους, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην ανατολική Τρίπολη, σύμφωνα με Λίβυους αξιωματούχους, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η κυβέρνηση της Λιβύης οδήγησε τους δημοσιογράφους σε μια περιοχή κοντά στην Αράντα της Τρίπολης, όπου και τους έδειξε ένα πτώμα που είχε ανασυρθεί από ένα κατεστραμμένο κτίριο. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Χάλεντ Κάιμ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «υπήρξε σκόπιμη στόχευση κατοικιών αμάχων, ενώ σημείωσε πως η επίθεση είναι ακόμη μια «ένδειξη ωμότητας της Δύσης»

Στο σημείο της επίθεσης υπήρχαν ερείπια και κομμάτια από μπετόν, ενώ σε κοντινό νοσοκομείο υπήρχαν άλλα τρία πτώματα, συμπεριλαμβανομένουν και ενός μικρού παιδιού, που σύμφωνα με τους κυβερνητικούς, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής. Ένα από τα πτώματα μάλιστα ήταν καλυμμένο με μπάζα, ενώ οι δημοσιογράφοι αντίκρισαν και ένα τραυματισμένο παιδί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε από το νοσοκομείο: «Απόψε ήταν μια νύχτα φόνου, τρόμου και φρίκης για την Τρίπολη, που προκλήθηκε από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ».

Παρόλα αυτά δεν εχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν τα πτώματα ήταν από το κατεστραμμένο κτίριο. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συνοικία είναι γνωστή για τα αντι-κανταφικά αισθήματα της. Επίσης, πριν δύο εβδομάδες, γιατρός από το τοπικό νοσοκομείο είχε κατηγορήσει τους Λίβυους αξιωματούχους, ότι παρουσίασαν ένα παιδί που τραυματίστηκε σε τροχαίο, ως θύμα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της Λιβύης ανέφερε πως το ΝΑΤΟ στοχεύει αμάχους προκειμένου να ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15